02 september 2018

Fotboll, pizza och sällskapsspel

Igår efter vi käkat frukost och grejat oss i ordning så drog vi iväg hela familjen. Första anhalt var frisörbesök för Hugo. Han behövde snygga till frisyrens sin och det var en drop in frisör som hade öppet igår så det blev ett besök dit. 

Hann även med en sväng in i ett par andra affärer innan vi gick förbi så  Pontus och jag kunde förtidsrösta. Vår vallokal som vi annars får åka till på valdagen ligger 16 km hemifrån oss (vi passerar varenda vallokal i hela stan innan vi är framme vid vår) så därav tycker vi det är smidigare och enklare att förtidsrösta. Jag har ångest inför hela valet med tanke på SD och jag funderade in i det sista vilka som skulle få min röst. Så nu är min röst lagd och jag kan inte göra så mycket mer. Bara att vänta och se. 


Barnen skulle och spela fotboll och hade samling vid tolv så det blev ett stopp så de kunde få i sig något att äta innan de skulle spela.


Hugo asgarvade när han såg hur de lagt upp maten.


I väntan på att matchen skulle börja så gick Ebbe och jag på promenad i skogen. Ebbe tyckte inte om alla människor som var ute och tränade mtb i skogen. De blev utskällda varenda en. 


Matchen var riktigt rolig att se! De var så himla duktiga alla i laget och de kämpade på så bra. Det fattades spelare så Leah fick äran att hoppa in. Första gången hon spelade sjumanna (och ensam tjej var hon med) men hon var så duktig! 


Hugo han gjorde ett av målen och var mer än nöjd:-) Slutresultatet blev 5-0 till Sommen så gissa om det var ett glatt gäng efteråt. Alltid lika kul att vinna över TFF!


Hugo bad frisören om blå färg i håret så han skulle vara extra snygg matchdagen till ära:-) 

Efter matchen så hade jag en tid bokad för att fixa naglarna. Hade lite beslutsångest för vad jag skulle göra, men till sist blev det rosa och lite glittrigt. Så nöjd! Funderade på att ta något mörkare och lite mer höstigt, men nej. Det var jag inte alls sugen på. Idag lyser ju solen och igen och då känns det mycket mer uppiggande med ljusare färg:-) 


Sen kurrade magen rätt bra. Jag hade inget ätit sen frukost så på vägen hem blev det ett stopp för inköp av pizza. 


Var lite vågad och beställde något helt annat mot vad jag annars brukar äta när jag äter hämtpizza. 


 Supergod var den, så det blir det säkerligen en repris på nästa gång det ska köpas hem pizza!


Vi körde sen på en riktig spelkväll. Först blev det ett par omgångar av headbanz. Första gången jag spelade det och det var riktigt roligt. Det var riktigt svårt att lyckas lista ut vad man själv hade på kortet ibland. Jag hade en fotboll och det tog tid innan jag lyckades knäcka den:-) 


Efter det blev det litet familjeTP. Hugo vann och jag kom sist... 

Det är riktigt roligt att spela sällskapsspel. Våra barn har alltid tyckt om det. Leah var inte stor när vi började lära henne spela kort. Väldigt mysig grej att göra tillsammans hela familjen. Och ingen tappade humöret heller den här gången:-) 


Medan jag var och fixade naglarna hade Pontus och barnen bakat ljuskladdkaka med blåbär. Så till kvällsfikat framför tv:n åt vi av den. 

Det var en sån skön lördag igår! Såna lördagar behövs det mer av. 

//Sofie







Inga kommentarer: