23 september 2018

Goda pannkakor i muffinsform

Ibland lönar det sig att man ligger och slöscrollar på telefonen. I morse hittade jag ett recept på pannkaksmuffins som jag blev sugen på att testa till frukost.

Så enkelt och jättegott. Lite som ugnspannkaka fast i roligare form:-)


Testade att göra en del av smeten i en muffinsplåt och den andra delen i vanliga formar. De sista blev lika goda som de första, men formen på dem i muffinsplåten vart mycket bättre.

RECEPT 15 st:
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
6 st ägg
1 tsk salt
6 msk smält smör
smält smör till muffinsformen
Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker till servering
Gör så här:
Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret. Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje.  Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare. Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen. Servera med vispgrädde, sylt och florsocker.


Vi åt dem med äppelmos till och några med jordgubbssylt. Ska testa nästa gång och göra med äpplen i. Tror att det kan bli riktigt gott det med. Jag älskar ju äpplen:-) 

Ett tips!

//Sofie 


Inga kommentarer: