24 september 2018

Lite mer medicin och lite mer sjukskrivning

Jag hade feber natten till idag. Vad annars? Trodde jag att jag skulle få bli frisk redan? Dessutom har jag fortfarande haft skitont i bihålorna så det blev en tur ner till vårdcentralen även den här dagen. Skäms snart för att gå dit. Personalen som jobbar där känner igen mig mer än väl vid det här laget. 

Träffade dock en sån trög och hemsk läkare... Avskyr att man aldrig får träffa samma läkare. Tänk så mycket det skulle bespara en om man fick träffa en och samma läkare som känner till ens sjukdomshistoria. 

Besöket resulterade i alla fall i en ny kur med antibiotika, men den här gången en annan sort som jag aldrig ätit tidigare. Dessutom fick jag utskrivet nässpray som skulle vara bra. När jag skulle betala för medicinen på apoteket höll jag på att tuppa av. Bara nässprayen kostade 700 kr! Helt galet. Hoppas fan att den hjälper nu. 

Dessutom blev jag sjukskriven till och med tisdag nästa vecka så jag ska hinna äta klart hela kuren innan jag börjar jobba igen. Känns i och för sig bra att jag får en chans att bli ordentligt pigg innan jag kastas in bland alla bacillerna på jobbet igen. Segt bara att vara hemma så länge till även om det är välbehövligt. Det börjar bli segt nu efter drygt två veckor. 

Någon som inte var pigg var Hugo när han kom hem. Tog tempen på honom och den visade på 39 grader. Inte konstigt att han var helt hängig. Han fick en Alvedon och då blev han istället superpigg ända tills den slutade värka för då däckade han igen... 

Så imorgon blir det sjukstuga för både Hugos och min del.
 



//Sofie 

Inga kommentarer: