04 januari 2014

Drömkåken

Pontus har länge pratat om ett hus han hittat när han gått på hundpromenad en gång. Ett hus som ligger ungefär en halvmil från vårt. Fast rätt in i skogen. Idag när jag kom hem på timmar från jobbet så frågade Pontus om vi inte skulle ta oss en sväng förbi och titta? De hade nämligen gjort i ordning vägen så man kan köra med bil enda fram vilket man inte kunnat tidigare. 

Huset är alltså en gammal ödegård. Ett helt fantastiskt gammalt hus mitt ute ingenstans. Stort, fint och väldigt charmigt. Byggt på 1800-talet och efter lite efterforskningar så verkar det som ingen bott i det sen 30-40 talet. Antingen är det en gammal skogsgård som köpts loss av något stort skogsföretag eller kanske det är osämja vid någon eventuell bouppteckning någon gång i tiden som gjort att huset stått helt orört. 

Eller vi vet inte man kan ju bara spekulera. Men kan verkligen inte förstå att man bara låtit en hel gård med ett så fint hus bara stå och förfall. Men det finns nog många såna gårdar runt om i Sverige. 

Huset hade massa möbler och gamla saker kvar. Tänkt, tänk om man skulle få sätta tänderna i det och totalrenovera! Det skulle bli så himla fint! Som en dröm:-) 


Påminner lite om "Junibacken". Hur jag kom underfund med det? Leah kollar på Madicken samtidigt som jag skriver detta:-) 
Pontus och Leah kikar in genom fönstren 
Hittade två telefonkataloger som hade några år på nacken 
Stort och gammalt precis som mitt drömhus. Tänk och bygga en stor altan här på baksidan med bara en stor äng som granne och utsikt!
Drängstugan (som skulle bli fint som gästhus) och dasset som skymtar i bakgrunden. Alltså inget vatten indraget i något av husen så vi snackar om en del jobb för att få det fint igen. Men grunden verkade vara i bra skick trodde Pontus. Så skulle man ha några kronor över på fickan så...:-) 
Fanns även en stor fin ladugård på gården med en gammal traktor som bodde invändigt. Den var Pontus mest fascinerad av. Traktorn alltså:-) 

//Sofie

Inga kommentarer: