15 januari 2014

Men så pinsamt!

Jag var ute och gick med Poker förut. Hade åkt in till stan och parkerat vid statoil där jag utgick ifrån. När jag kommer tillbaka och sätter nyckeln i låset går larmet igång av någon okänd anledning. Grejen är att vår låsdosa funkar inte på forden (vi får låsa den manuellt) och för att stänga av larmet ska man trycka av det på larmdosan. Jag provar då att starta bilen istället men den fortsätter låta ändå! 

När jag börjar köra slutar den till sist tjuta men den fortsätter att blinka och ha sig men slutar med det också efter en stund. När jag åkt en bit blir jag invinkad av en polis för att stanna på nykterhetskontroll. Det stod fyra bilar till framför mig så jag stängde av bilen i väntan på min tur. Kommer på när polisen är vid bilen framför mig att jag nog måste starta bilen för att kunna använda elhissen till fönstret. Vad tror ni händer när jag startar bilen? Larmet går igång för fulla muggar!

Så pinsamt! Det var totalt fyra poliser som stod på varsin sida av vägen som bara kollade tillsammans med alla andra bilister som blivit stannade.

Polisen kommer i alla fall fram till mig och försöker hjälpa mig att stänga av skitlarmet men det går ju såklart inte. Så jag får ta det där alkoholtestet till ljudet av billarmet som inte vill sluta låta. Polismannen skojade och frågade så jag inte stulit bilen.

När jag ska åka därifrån slutar det låta i alla fall men den fortsätter blinka. Såg väl ut som en blinkande julgran när jag rullade iväg därifrån.

Hatar alla våra bilar just nu känns det som. Bilbatterier som går sönder och billarm som lever sitt egna liv.

//Sofie
Bild på fina Poker från vår promenad 

3 kommentarer:

Jennie sa...

HAHA!

Anonym sa...

Haha, var tvungen att läsa detta för dennis oxå..han tyckte som jag att det var skitkul:D Men lite lustigt att polisen släppte iväg dig med blinkande lampor? Kändes ju konstigt?! //Emme

Zouphie sa...

Haha ja men han hade väl inte så mycket till val polisen. Jag sa som det var att larmet gått på förut med men tystnat likaså med blinkandet och att det nog skulle sluta. Ja så sa jag även att vi skulle åtgärda felet:-) Pontus får ta sig en ordentlig kik på den och se vad det är som spökar! Så man slipper flera pinsamma situationer där larmet bara hoppar igång...