03 januari 2014

Inte riktigt som planerat

Dagen ändrades helt mot vad jag hade planerat. Det började på morgonen då Pontus upptäckte att Kajans sår han haft på huvudet kommit tillbaka och nu såg det värre ut än tidigare. Ringde ner till veterinären och vi fick komma ner på en gång.

Kajan blev lämnade där för att bli sövd så de kunde undersöka såret ordentligt samt rengöra och tömma det på vätska. Nu har han en fin tratt runt huvudet som han hatar mer än allt annat. Rakad på huvudet är han också med ett fint rör som drän. Vi har alltså en väldigt deprimerad katt här hemma. Han får inte gå ut de närmsta 10 dagarna och tratten ska sitta på i 5 dagar och så lite medicin på det. Inget allvarligt alltså utan det är för att såret ska få läka ihop ordentligt och att de ska hållas rent och fint.

Än så länge skriker han inget (våran katt har en tendens att skrika när han vill någonting eller är missnöjd) och vi håller tummarna för att han ska hålla sig lugn annars kommer vi få jobbiga dagar framför oss.

Under tiden Kajan var hos veterinären åkte vi och besökte Pontus föräldrar. Vi passade även på att kolla upp cateringen av maten till bröllopet. Blev lite klokare i alla fall nu ska vi bara bestämma mer exakt vad vi vill ha.


Barnen lekte och busade hemma hos farmor och farfar och sen hann vi även med att äta lunch där innan vi skulle tillbaka till veterinären.

Sen var det bara för mig att hoppa i jobbkläderna och bege mig iväg till jobbet för att starta jobbhelgen.

Kom hem för bara en liten stund sen till ett väldigt tyst och tomt hus. Pontus och barnen är och firar Sarah som fyller år idag. Hipp Hurra till henne:-)

Men de är snart på hemgång. De skulle ha med sig mat hem till mig också snälla som de är. Nu ska jag se vad dumburken har att erbjuda ikväll. "På Spåret" är väl ikväll? Det måste jag se. Förra veckan kunde jag ju flera frågor! Det ni:-)

//Sofie


Inga kommentarer: