25 januari 2014

Trasiga tapeter

I vardagsrummet har vi en bit trasig tapet. Det var inte alls stor från början men barnen såg till att den blev det. 
Det här är det katten och bara katten som är skyldig till. Fult som stryk. 
Här har katten också varit framme. Här var jag i alla fall lite påhittig och hängde teckningar framför. Men stör mig ändå på det för jag vet ju att tapeten är trasig där bakom... 
Är det bara i vårt hem det ser ut så här. Det ser så himla tråkigt ut! Det "sunkar ner" så mycket. Katten som varit och klöst på väggarna i kombination med barn som varit och pillat efteråt då blir det så här.

Ska ner och rota och se om vi inte har kvar extra rullar med taperna så vi kan tapetsera om just de våderna. Det tråkiga är att vi i hallen redan gjort det en gång men kattfan var på det en gång till.

Skulle vilja sätta upp pärlspont i hela huset. Vi har det ju i köket och i Leahs rum och där är väggarna så fina så fina. Inga märken efter någon kloigkatt där inte. Fast å andra sidan skulle det inte vara så fint att ha hela väggarna i vartenda rum klädda med pärlspont/panel heller.

Någon annan som har något bra tips? Eller det kanske är så här man får räkna med att väggarna ser ut när man har barn och djur i hemmet.

Det ser bara så förbannat tråkigt ut!

//Sofie

3 kommentarer:

111213 sa...

Jag var en riktig tapetrivare som barn men tack o lov så har Max o Nova inte ärvt det från mig! Däremot så har Max ritat ett fint streck på den vita väggen i hallen med bläck... Inte stort, men väldigt störande! Är vitmålat så bara att måla över..men det blir ju aldrig av utan man går bara och stör sig!

Jennie sa...

Haha våra katter (eller N) har aldrig rört väggarna!
Men klöser han på väggarna emellanåt hela tin eller var det vid ett tillfälle bara?
Vi har klösträd som vi från början lärt katterna att klösa på och berömt när de gjort det. Ferdinand har aldrig klöst nånstans där han inte får, inte ens soffa eller nåt. Feline klöser ibland på mattan i matrummet. Säger åt henne och då slutar hon iaf men har inte kollat om det syns några märken, är under bordet och just bara den mattan iaf.
Däremot tror jag inte att ni är ensamma om detta problem, om det är till nån tröst. :)

Zouphie sa...

Nej alltså han brukar inte klösa inne. Det är ibland när han typ är "rastlös" eller nåt som han kan få för sig att kloa på något. Soffan har han också varit på men mest underifrån så det syns ju inte i alla fall:-) Har provat med klösbräda men det är han inte intresserad av. Han är ju ute så pass mycket så han klöser ju av sig då men som sagt ibland är det som han bara får för sig och börja klösa på nåt här inne. De gånger jag sett honom har han ju blivit tillsagd och lite där till (sprutat vatten på honom en gång bland annat)men det verkar inte hjälpa.. .jaja som sagt det är väl inget vi är själva om men lik väl så tråkigt problem!