30 september 2010

En mycket trist dag....

Pontus började fyra imorse/natt och slutade vid sextiden nu ikväll.. Han ska iväg och jobba i Malmö imorgon också så han ska iväg vid tretiden inatt igen. Tycker synd om honom, och om oss som blir utan honom här hemma:) Hugo gick idag i tre timmar och frågade efter pappa..Då skär det lite i mammahjärtat när han inte förstår att pappa måste jobba. Förmiddagen idag gick ett högt tempo, hann med allt tror jag. Men sen kom det en låååååång eftermiddag...

Ett tag funderade jag seriöst på att gå ut i skogen och sätta mig. Hugo skrek och hade världens raseriutbrott! Han brukar inte få dem så ofta nu mer *ta i trä* men idag oh my good! Ungen bröt ihop för att han inte fick äta i soffan och sen skrek han och slängde saker i golvet i en och en halv timme. Vad gör man? Och sen Leah som är lite pipplig nu när hon har ont i örat. Jag fick faktiskt stänga in Hugo på hans rum en stund så jag kunde ge Leah hennes pencillin i fred, ja herregud asså... Tror aldrig jag varit så glad som när Pontus kom hem haha. Återigen jag beundrar alla ensamstående mammor och pappor. Jag gör det verkligen!!

Nu ikväll kom jag iallafall ut på en promenad tillsammans med Poker. Sen handlade jag på ICA och sen hämtade jag mat som Pontus beställt på eataliano. Hade aldrig köpt hem mat därifrån innan men det kan jag verkligen rekommendera till alla! Jag tog en äkta italienskpizza och den var såå himla god! Helt annorlunda mot de gamla vanliga man köper:)

Ahh världens uppsats blir visst det här inlägget...Och inga bilder. Jag är fan för tråkig. Ska försöka bättra mig. När jag orkar.

//Sofie

29 september 2010

Trött på allt

Usch denna dagen har det varit sjukstuga för hela slanten. Hugo hade feber imorse så det blev inget dagis för hans del och Leah har sin öroninflammation.. Pontus mamma var snäll och tittade förbi en stund så jag fick lite av allt skolarbete gjort i alla fall. Hon lagade sjömansgryta till oss också, riktigt gott!:)

Nu sitter jag och lyssnar på Leahs skrik. Hon är såååå trött så det finns inte men sova? Nej varför? verkar det som att hon tänker. Pontus håller på att natta Hugo där nere. Har inte varit utanför dörren idag. Hade tänkte ta en kvällspromenad med Poker nu snart men det beror på när barnen somnar.

Blää jag är så himla trött på allting...skolarbeten, sjukdomar, Pontus som ska jobba över hela tiden, all tvätt, vårt smutsiga hem som aldrig blir rent fast jag inget annat gör än att städa, dampkatter som väcker oss på nätterna, barn som väcker oss på näterna, barn som inte sover i sina egna sängar, allt med huset som bara står still, graviditetskilon som sitter alldeles för fast på min kropp, tid till träning som aldrig finns... jag är bara så himla trött! Var längesedan jag kände mig glad. Riktigt glad. Kom jag på idag när jag satt och funderade mitt bland alla skrikande barn. Jag borde vara glad för det jag har jag känner mig faktiskt otacksam..Men just nu är det verkligen bara blä allting. Man har perioder när allt är på topp och allt är i botten. Just nu är det det senare. Men det kanske vänder i helgen då det bär av till Ullared och GeKås, för vem blir inte glad av ett besök där liksom:-)

Jag tänker på ett citat från omklädningsrummet efter lidingöloppet i söndags där två väninnor står och pratar om loppet: "Jag tänkte på hon tjejen utan armar från TV:n igår och tänkte men vad fan, det är ju bara å springa!" Och precis så är det ju, vad fan det är ju bara och köra på! Kan en kvinna utan armar var så positiv till allt så kan väl jag det också. Jag har ju faktiskt båda armarna i behåll plus mycket därtill:)

//Sofie

28 september 2010

Öroninflammation

Leah var ju inte piggelin igår och imorse när jag gick in till henne så var hela kudden ner sölad av vätska som runnit ur hennes vänstra öra...Stackars lite. Och inte fick jag torka eller något för hon skrek så fort jag kom i närheten av örat. Förutom det var hon faktiskt på gott humör. Men jag ringde ändå läkare då hennes feber fortfarande satt i. Så vi fick åka till Eksjö, fick en tid vid tjugo över ett. Tur att man har bil och körkort när de stänger allt här i stan. Fattar inte att de får göra så:S

Väl där fick vi först träffa en jättetrevlig irakiskt barnläkare. Han hade inte svenskt läkarlegitimation än så han gick som läkarstudent. Sen efteråt kom en annan läkare in och kollade Leah också. Därefter fick jag skriva en enkät om hur bra jag förståd den första läkaren. Han var riktigt trevlig och ansträngde sig för att göra sig förstod.. Sen när den andre läkaren kom in sa ju hon bara vad den tidigare sagt. Bra i alla fall att de försöker få in utländska läkare på ett bra sätt. Jag tvivlar inte ett dugg på deras kunskap, snarare tvärtom. Men det är jobbigt att komma till en läkare och inget förstå....Nu ska jag gosa med min lilla sjukling innan promenad med Poker väntar.

//Sofie

27 september 2010

Idag är det ingen vanlig dag...

För det är ju Leos födelsedag!

Grattis Emelie och Dennis till er lille son:)

Jag överlevde!

Jodå jag klarade hela varvet runt, 1 timme och 10 minuter tog det. Det var en väldigt kuperad terrängbana. Både på gott och ont:) Mycket folk och vädret var ett perfekt löparväder så det var en lyckad dag. Saknade mina små barn jättemycket så jag har gosat extra mycket med dem idag.

Idag har jag gjort något som jag inte gör allt för ofta. Nämligen besökt frissan, ja eller frisören var det ju faktiskt. 1300 kronor fattigare (fan vad dyrt det är nu mer...) men nöjd är jag. Dock insåg jag när jag kom hem att jag ser mycket äldre ut i denna frisyren! Tänk att jag redan kommit upp i en ålder där jag tycker det är något negativt... Får lägga upp en bild senare. Har ingen tagit och jag sitter i myskläder och osminkad så jag känner mig inte så pepp på att göra det nu:)

Leahtösen har inte varit sitt vanliga jag idag. Mitt hjärta. Mamma passade henne en stund när jag var i skolan och hon sa att Leah inte alls varit på sitt vanliga glada humör. När jag åkte märkte jag inget men sen hela dagen har hon varit hängig och rödögd. Gråtit så tårarna runnit, mitt lilla hjärta!! Tog tempen och hon har legat på 38 hela dagen..Gett henne alvedon får se om det hjälper plus lite sömn. Är hon inte bättre imorgon ska jag ringa ner till vårdcentrum.

Nu är det tänkt att jag ska plugga. Hmm undra hur det ska gå? Jag har ingen motivation alls ikväll....

//Sofie

25 september 2010

Laddar

Sitter (eller nja ligger i soffan) hemma hos mor och far. ska åka med dem upp till Stockholm och Lidningö imorgon. Imorgon är dagen D. Då är det 10 kilometer som gäller. Det ska nog allt gå bra:) Mitt mål är ju att ta mig springande runt.

Denna dagen har varit seeg.. Har varit så trött hela dagen. Blir väl lätt så med två barn som inte sover om nätterna. Hoppas jag är piggare imorgon. Nae vet helt ärligt inte vad jag ska skriva..Orkar inte ens sitta framför datorn, då är jag trött haha.

Återkommer imorgon!

//Sofie

24 september 2010

Hosta

Hugo blir hemma från dagis idag då han hostar som en jag vet inte vad. Han är pigg i övrigt men hostar massa till och från. Har hostmedicin här hemma som vi fått utskrivet en annan gång men det verkar inte hjälpa. Pontus är i Malmö och jobbar idag. Japp Malmö. Han åkte vid 3 inatt och lär väl inte vara hemma förrän sena kvällen. Kul. Usch vet inte vad vi ska hitta på idag. "Klapp och Klang" blir det ju inte heller. Ska försöka mig på att dammsuga hela huset i alla flall. Och duscha.

Vi har ju fått en vattenläcka i badrummet så nu planerar vi för att byta det...Eller det skulle räcka med om vi tog bort badkaret men då det är inkaklat så är det lika bra att renovera hela alltet. Så stort är ju inte badrummet. Pontus skulle ringa banken idag och höra om lite extra lån. Får se vad de säger:) Mycket nu...I och med den renoveringen kommr vi väl inte hinna något av det andra vi planerat göra i höst. Förutom tak och Leahs rum då, iallafall måla hennes.

Nu ska jag se vad Hugo hittar på. Han är oroväckande tyst..

//Sofie

23 september 2010

Blöjor

* Pampers
* Libero
* Willys
* Icas
*Coops
* Lidls
* Hemköps
* Änglamarks
* Drypers
* Plus en till jag inte kommer på namnet på nu bara för det....

Har provat ta mig fan alla blöjmärken som finns...Synd bara att inga fungerar. Leah bajsar igenom alla. Alla. Hon bajsar igenom varje gång som hon bajsar typ. Det enda jag inte testat är tygblöjor, det kanske vore något?

4 år tillsammans!

Älskar dig!

22 september 2010

Vilken härlig dag, eller nåt sånt...:P

Hade fått för mig att vi började 10 idag. Det gjorde vi inte vi började 9. Men men jag hann njuta av skolan ändå så det räckte:)

Hmm annars då? Leah fia har varit hos mormor läänge idag så det värmde i mammas hjärta extra myket när hon kom hem hit igen:) Gud så man kan sakna sina barn. Är så trött på dem ibland men så fort man är ifrån dem så saknar jag dem lika fort. Det är så det ska vara<3

Suttit och gjort skolarbete, talat med JenniePennie i telefon, städat, lagat mat, tvättat, tänt i pannan, lekt med Hugo och Leah, Gått hundpromenad, sjungit mig hes till "Mora Träsk, gjort magövningar...Ja det har jag också gjort denna dag:) Inte sprungit som jag tänkt dock...Ack ack ack. But what a fuck. Orkar inte bry mig.Tar det imorgon. Nu ska jag se klart arga snickarn.

//Sofie

21 september 2010

Hösten har kommit nu

Det blåser löv och regnar utanför fönstret. Kallt har det blivit också. Usch nu är det höst. Längtar redan till våren!!! När jag gick upp imorse var det svart i hela huset...Jag vill ha ljus och värme!! Jag mår fan psykiskt sämre på hösten.. Som tur är har vi en massa skoj inplanerat så det kommer nog rulla på rätt bra fram till jul tror jag. Och sen, ja sen ska jag vara mammaledig!!!! Jag längtar:)

Nu ska jag försöka göra skolarbete...Om dottra min tillåter mor sin sitta vid datorn. Sen ikväll blir det hockey! Hemmapremiär mot Timrå. Ska se om jag inte hittar någon fin mössa till Leah i shopen, kanske något till Hugo också. Då blir Pontus glad:)

//Sofie

20 september 2010

Sorgband

Funderade seriöst på att trä på ett sorgeband kring min arm imorse. Kan det vara annat än sorg i ett land när en främlingsfientligtparti tagit plats i riksdagen och Alliansen får regera i ytterligare 4 år? Hur fan röstar ni Sverige?

Nog om det jag har ältat det tillräckligt känns det som. Finns inget mer att göra än att vänta 4 år innan jag får chansen att rösta igen.

Har precis kommit in från en löprunda. Det regnade. Det var inte kul. Men uppfriskande. Gunnar är här med virke så nu har han och Pontus så smått börjat lägg ny stomme till altantaket. Se hur det blir:)

Väntar på att vi ska få varmvatten i våra kranar nu... Inte kul att komma hem och det inget varmvatten finns när man sprungit halvmilen ute i spöregn. Inte kul alls faktiskt.

Pontus mamma var snäll och var här en stund och passade Leah när jag var i skolan. Hann även handla mat innan jag åkte hem och därefter lunchade vi ihop. Har fått en del skolarbete gjort också. Eller det känns inte som det då jag har gjort om 2 uppgifter som försvann på datorn sist jag sparade dem.. Så nu fick jag göra om dem. Men men bara att bita ihop. Det måste ju bli gjort. Förhoppningsvis kommer mamma kunna passa Leah större delen av onsdagen så jag kan plugga järnet då. Har en massa saker som ska vara inne i månadsskiftet och det är ju snart!

Nu ska jag prata lite med min dotter som ligger här brevid mig och smilar för fullt:)

//Sofie

19 september 2010

Dagen då vi alla går och röstar!

Idag har jag och Pontus gjort vår medborliga plikt och varit och röstat. Gunnar föreslog att vi skulle sitta och följa valet ikväll, jag kommer ju somna men ändå:) Tror inte att jag kommer kunna missa resultatet även om jag inte ser det på TV:n just ikväll/natt.

Igår var vi hos Tina och Eddie. Jättekul! Efter lite strul som kom Leah och jag dit i alla fall. Skjuts hem fick vi av Emelie och Dennis så det var supersnällt! Idga har jag och Leah varit på babysim. Pontus och Gunnar har grejat med altantaket. Såklart (som med allt annat i det här jävla huset..) så var det ju mer jobb att göra då det var en del som var rutten... Gubben som bodde i huset innan oss var snickare och hade ett väldigt gott ryckte om sig att vara såå duktigt och noggrann. Dock verkar han inte varit det när han byggde sitt egna hus. Eller kanske han bara var väldigt snål, vem vet?:)

Ska iväg och hämta Hugo hos mormor och morfar såfort Leah vaknat. Saknar min prins!!! Ska ta med löparkläderna också så jag kan springa en sväng medans barnvakt finns:) Fan bara en vecka kvar nu till loppet...

//Sofie

18 september 2010

Hej och Hå

Pontus är på Hockey med Jocke nere i Jönköping nu. Ikväll ska vi iväg och hälsa på Eddie och Tina. Emelie och Dennis ska dit de med om inte bebisen har tänk sig titta ut, är på verkligen nära nu:) Åhh så spännande med alla som ska ha bebisar. Så roligt att få vara den som inte ska ha för en gång skull haha.

Nu sitter jag hemma hos föräldrarna (ovanligt?) fast ska snart åka. Hugo ska dock vara kvar, han ska få sova över här inatt. Vi har haft flera helvetesnätter nu ett tag så vi behöver en natt som vi, förhoppningsvis, får sova...återstår att se:)

//Sofie

17 september 2010

Fredag idag!

Min älskade små natthuliganer<3

Natten till idag var hemsk. Hemsk. Vi har väl sovit ungefär tre timmar eller något Pontus och jag. Pontus började jobba 04.00 och jobbade till 16.00 också så han är rätt död nu:) Blir kinamat och sen sängen tror jag. Orkar inte mer idag.

Har varit på "Klapp och Klang" Tillsammans med Hugo och Leah. Hugo brukar ju inte följa med men igår hade han ju feber men det gick ju över rätt fort (skönt det) men de säger ju en feberfri dag innan de får komma till dagis igen så därför fick han följa med oss istället:) Hugo är så gó..Ibörjan är han avvaktande och sitter bara vid mig men efter en stund är det full rulle och det finns inget stopp. Jag fick inte med mig honom hem. Vi gick sist därifrån haha.

Försökte få mina barn att sova middagslur samtidigt, gick sådär... Leah sov i en kvart och lagom när jag lagt mitt huvud mot kudden vaknade hon. Såklart. Måste försöka synka in våra barns sömn bättre haha. Sandra kom förbi en snabb sväng och sa hej. Sen åkte jag och barnen till ICA och shoppade mat. Har gått promenad med Poker och nu sitter jag här:) Det var min dag det, intressant va?:-) Nu hoppas jag att denna natten ska bestå av sömn. Har varit alldeles för lite av det den här veckan.

//Sofie

16 september 2010

Febrig kille..

De ringde från dagis idag och Hugo hade fått sig en dos feber... Inte så konstigt i dessa tider. Han mår faktiskt mycket bättre sen han fick sova ordentligt så jag hoppas att det går över snart.

Leah och jag ha träffat Hannah en sväng idag. Mycket trevligt! Får inte gå så långt mellan gångerna som det har gjort sista gångerna..Skärpning på den fronten! Käkade tacobuffé och kollade affärer. Blev inte så länge då de som sagt ringde från dagis men det var roligt den stunden vi träffades:)

Pontus jobbar och jobbar och jobbar och jobbar. Han började 4 imorse och kommer väl hem ikväll någon gång. Surt. Men pengar behövs ju. Det träliga är att jag inte kan ta med alla barnen ut på hundpromenad nu när Hugo har feber. Poker får väl nöja sig med att kissa i skogen här bakom så får vi gå promenad när Pontus kommer hem sen. Så får Pontus ta läggningen av barnen mohaha:)

Skulle vilja göra så mycket här hemma men hinnerj u inte med någonting. Så fort jag har tid över är det skolarbete och sen hinns det inte mycket mer. Pontus och Gunnar ska ta tag i alla takena i helgen i alla fall. Måste fixas innan vintern. Vi har ju hål mitt i altantaket och sen är det ett ställe på timmerstugan som måste lagas. Lika så ramlade det ju ner några takpannor på huset i våras när snön smälte och där måste vi göra någon tillfällig lösning. Vi ska lägga om hela taket i vår nämligen så därför behöver vi bara något som skyddar säsongen ut i alla fall. Jaja nog om det nu ska jag ta hand om min lille son. Han vi leka med bilar. Klart mamma ställre upp på det:) Leah tar sig en sen eftermiddagslur. Blir kul att väcka henne om en stund. Eller inte.

//Sofie

14 september 2010

Brandbil!

Hugo fick följa med mig och göra lite ärenden på stan förut. Stannade till och skulle köpa frimärken på hemköp. Utanför står en brandbil parkerad. Vi går förbi och Hugo är såå lycklig!

Hugo: "Brandbil!!!"
Brandkillen: "Ja en brandbil du killen"
Hugo kollar på brandkillen och säger: "Stooor brandbil"
Brandkillen: "Vet du hur en brandbil låter då?"
Hugo springer omkring i en cirkel och låter :"tuutuutuut"

Hugo fick även kika in i brandbilen. Herregud så lycklig han var:) Mammas hjärta, han blir nog brandman när han blir stor:)

//Sofie

Rösta?

Ikväll ska nog Pontus och jag be ge oss och förtidsrösta..Om vi kan hitta någon som vill passa våra barn undertiden. Vill inte dra med både Leah och Hugo då det lätt kan bli lite rörigt. Ja menar tänk om jag röstar på fel parti mitt i allt? Nae det går ju inte:)

Imorse stressade jag som en gnu...Hugo skulle ju iväg på dagis och gnälliga barn och regn i luften gjorde det hela ännu mer stressigt. Kommer fram till dagis och ser då att det är stängt! Ahh det visste jag egentligen men hade helt glömt bort det. Kul. Så idag har det inte blivit mycket gjort av allt det jag planerade. Skullebåde storstäda och plugga. Det går fan inte att städa med barnen hemma. Hur gör ni andra som har fler barn och ska storstäda? Hugo han drar fram över huset som en orkan så det är bara tråkigt att gå och städa när han drar fram allt lika fort...

Ska ta promenad med Poker så fort Potus kommer hem. Har inte velat dra ut alla barnen i det här vädret. Sen hoppas jag på en springtur ikväll. Får väl se vad som hinns med. Tiden går ju så fort på kvällarna, hinner ju inte med någonting känns det som. Sen är klockan tio och då är jag död. Typ.

Nu ska jag leka med bilar. Det har Hugo bestämt:)

//Sofie

13 september 2010

Gräs

Har haft skola idag. Elin var supersnäll och kom in och passade Leahfia undertiden:) Efter skolan blev det lunch och sen en lur på soffan. Passade på när Leah sov. Leah vakande redan 5 imorse och när hon äntligen somnade om så vaknade Hugo. Så jag kände mig liite trött så det var en välbehövlig sovlur:)

Sen har jag stressat och haft mig men tillslut kom jag iväg så vi kunde gå promenad tillsammans med Noomi, Emilio och Céline. Riktigt skönt. Men varmt! Man blir ju inte klok på det här vädret. Ena dagen svinkallt och andra rena sommarvärmen. Nu ska jag ner och ta min son som har psykbryt...Sen äta och därefter ska vi försöka gå ut alla i familjen och greja i trädgården, behöver kratta gräs efter att vi väntat alldeles förlänge med att klippa det så det blev värsta högarna nu när vi äntligen gjorde det. Inte lätt när gräsklipparen går sönder...

//Sofie

12 september 2010

Grattis pappsen!

Är hemma och firar pappa som fyller år idag, Grattis! Har fått alldeles för god mat haha. Magen känns dubbelt så stor som innan:) Men det kompencerades med en promenad med Poker nyss. Ska även ta mig en springrunda då jag packade ner löparkläderna. Man får inte vara dum, måste ju ta tillvara när man har barnvakt i närheten haha. Pontus har nyss åkt iväg för att spela fotboll så vi blir väl själva hemma ikväll så då kan jag ju inte springa så då tänkte jag att jag gör det här istället.) Smart Sofie. Mycket smart!

//Sofie

11 september 2010

Lördagsmys

Fick faktiskt aslet ur i går och gjorde lite nytta här hemma, även om det inte blev allt som behövdes:) På kvällen käkde vi ihop tillsammans med Gunnar, Sandra, Sarah och Krille. Hugo satt hela kvällen och väntade på att faster skulle komma. Haha nästan som på julafton då man väntar på tomten. Så satt Hugo och väntade igår:)
Idag har familjen varit en tur in till Linköping. Blev löparkläder shoppat till mig och två par skor:) Present till pappa lyckdes vi hitta också vilket ju var tur för det var ju därför vi åkte. Var en sväng förbi hemma också innan vi åkte hem. Poker hade fått vara där undertiden vi var iväg.
Har nu precis kommit hem från hundpromenad och nu vankas det middag. Robin är här på besök också då han blivit utkörd hemma hos sig haha:)
//Sofie

Haha hittade denna bilden när jag satt och slö kollade genom bilder på datorn. Känns inte alls som det var längesedan men shit vad mycket som hänt sen detta kort togs. Typ Emma har hunnit komma ut (tur det:) och Leah är snart hela 5 månader....Tiden går alldeles för fort ibland.

Leah ropar förövrigt till sin kusin att det är dags att komma ut snart:) Om ni undar vad hon har för sig på bilden haha.

10 september 2010

Kom igen nu då!

Trötthet, seghet och motivationsbrist är det hos mig idag. Orkar ingenting. Ingenting. Har varit och lämnat Hugobus på dagis och Leah och jag har varit på "Klapp och Klang". Nu sover lillFia och här sitter jag. Huset ser ut som kaos, jag borde laga lunch, har uppgifter att göra till skolan, promenad i regnet borde jag ta tillsammans med min hund.... Men jag orkar bara inte. Idag har det sagt stopp helt och hållet. Orkar inte. Funderar på och lägga mig och läsa.

Städade och plockade undan så fint imorse i hela huset och gick sen på toa. Under den lilla tiden hade Hugo hunnit slänga ut all tvätt jag vikt på golvet och Poker hade därefter lagt sig i all den rena tvätten. Se hann Hugo även med att riva ut ALLT (ALLT) ur sitt rum samt haft ner alla mina parfymflaskor på golvet så två gick sönder.

Katterna hade varit på frukosten som jag inte hunnit plocka in och Leah gallskrek. Där någongång fick jag känsla av att slänga in handduken...Tänker inte göra mer än nödvändigt idag. Om inte mitt humör vänder vill säg. Usch det måste vara vädret det hänger på när man har sådana här dagar, tror ni inte det?:-)

//Sofie

09 september 2010

Så himla trött!!

Har varit en låång dag:) Har faktiskt hunnit med en sväng till Ulrikamarken ihop med mammsen och systeryster. Mycket folk! Hittade lite smått och gott. Några t-shirtar till Hugo och ett täcke till Leah. En "varning för hunden" skylt som vi tänk köpa i hundra år men som aldrig blivit av...

Efter lite onyttigheter på marken var jag tvungen att ta igen det med en rejäl hundpromenad. Jag och Poker gick på promenad själva, vet inte när det hände sist. Riktigt mysigt. Matte och vovve tajm haha.

Nu när barnen äntligen sover (Hugo ligger dock och hostar en massa, får väl se om han kommer sova inatt...) så ska Pontus och jag umgås och mysa i soffan. Har inte gjort det på länge. Har haft fullt upp alla kvällar den senaste tiden. Pontus ska upp och jobba 4 imorgon så det blir väl sängen tidigt för honom. Ja för mig med säkert. Jag är rätt trött efter denna dagen.

//Sofie

08 september 2010

Vilken bra dag då...

Först vaknar jag med tandvärk och sen visar det sig att det har blivit punktering på bilen också! Som tur var skulle Pontus mamma passa Leah så jag kunde låna derasa bil in till stan. När jag väl är hos tandläkaren så får jag en tandläkare som inte säger någonting! Inte ett ord! Tror hon var polska och inte kunde svenska men då kan de ju se till att ha någon annan där att prata istället. Vet knappt vad det var för fel men jag tror jag hade en bakeriell inflammation mellan två tänder. Men jag tror bara som sagt. Jag vet inte. Fick i alla fall sprutor och grejer och recept på någon slags medicin som jag ska ta i några dagar. Hoppas det hjälper!

Sen lyckades jag tappa ena linsen mitt i allt och sen när jag skulle backa ut från parkeringen så var det någon som parkerat en liten minilastbil mitt bland alla bilarna så jag kom inte ut först. Sen kom han som hade bilen bredvid och lyckades knöcka sig ut så då kunde jag också komma iväg. Ahh lyckad dag.

Har varit på promenad med vovve och barn. Ska snart äta och därefter blir det löpning. Har ju inte sprungit sen i söndags. Skäms...

//Sofie

Tandläkaren nästa...

Har haft maniskt ont nere i vänstra sidan i munnen hela natten lååång! Fy fan asså. Ringde ner till folktandvården och fick en tid lite akut. De trodde att det var visdomstand, det tror jag också. Skit. Missa skolan kommer jag göra också. Får sticka upp dit och meddela läraren innan jag ska till tandläkaren, det hinner jag nog. Jag som inte varit hos tandläkaren på hur länge som helst...Hon frågade när jag sist var och jag svarade 1 och 1 halvt år sen. Ähh där ljög jag. Fast inte medvetet. Nu i höst är det exakt tre årsen kom jag fram till nu. Hatar tandläkare..De är elaka och tar alla ens pengar. Pengar ja. Fan vi som ska betala på bilen vi var tvungna att lämnat in också. Det kommer bli en dyr månad det här.

//Sofie

07 september 2010

Vad hösten har att erbjuda

21 September: LHC hemmapremiär!
26 September: Lindingötjejlopp
2-3 Oktober: Ullared!
4 Oktober: Praktiken börjar
23 Oktober: Emmas dop
13-14 November: Pontus och min egna helg (=sovmorgon!!!)
19 December: Är jag klar med skolan, Jippi!

Plus lite födelsedagar och annat. Några bebisar ska ju hinna titta ut också:) Denna hösten kommer att gå fort känner jag:)

//Sofie

Snart dagis dags..

Ska snart åka och lämna Hugobus på dagis. Sen ska Leah och jag åka och handla mat..Kul kul ska vi ha:) Sen måste jag göra lite skolarbete. Vill bli klar med det jag börjat på så det bara är att lämna in. Vi har egentligen gott om tid men bättre att ha det gjort. Har en känsla av att det kommer mer som ska blir klart tills dess.

Ska försöka hinna ut och springa idag med. Får se hur det går med det...Pontus ska köra hem ved efter jobbet så det kanske blir lite tajt. Eventuellt om någon vill komma och umgås med två som hjärtegull undertiden så är man välkommen haha:) Det är lite pyssel när man ska få saker gjorda för det är ju bara den ena som kan göra något. Den andre måste passa barnen och umgås med dem. Inte för att det är fyskam men ibland känns det som ingenting blir gjort... I helgen ska vi måla om Leahs rum i alla fall. Hon har ju Hugos gamla och babyblått är inte riktigt hennes stil, har jag bestämt:) Får se vad det blir för fint. Ska förbi färgaffären idag eller imorgon.

Nu ska jag klä på min son som springer omkring här naken och jagar hunden haha. Normalt.

//Sofie

06 september 2010

Våra kissepojkar!



Bilderna är tagna när Hugo hade sitt tvåårskalas såå liite större är de nu än på bilderna:)
Itzhak och Kaj-Åke "Kajan"

Pluggar, eller ja borde:)

Såg att det hittat hit ännu fler läsare,vad trevligt! Helt ärligt har jag ingen koll alls på hur många det är som klickar sig in här och läser. Eller ja vissa har jag ju koll på haha. Kul när ni lämnar kommentarer, ännu roligare om ni har en egen blogg att ni lämnar adress:)

Nu sitter jag hemma hos mamma. Har varit i skolan så Elin passade Leah den stunden. Sen nu behöver jag skriva lite på datorn men vår har ju inget skrivprogram kvar sen vi lämnade in den, vi har glömt fixa det..Så då smet jag iväg hit en stund.

Åter till skolarbete (eller först ska jag se om min dotter har somnat i sängen:)

//Sofie

05 september 2010

10 kilometer

Åhh så duktig jag varit idag:) Hela 10 kilometer är avklarade i löparspåret. Sandra,Emelie och jag tog oss runt och jag var inte alls sådär asslut när vi kom i mål. Det bodar ju gott inför loppet som är om tre veckor. Dryga timmen tog det och då är de sista 2 kilometrarna inte att leka med (=backar).

Gött! Och babysim och långpromenad har jag/vi också avklarat idag. Tyvärr har våra barns sömn kommit ur rytm idag, fråga mig inte varför..Så nu är Leah och Hugo jättetrötta och klockan är inte 18.00 än. Se hur det går denna kväll...Lär bli skrikigt och Pontus ska iväg vid sju så då får jag själv försöka hålla dem vakna. Plugga lite behöver jag också hinna med egentligen, får väl se hur det går.

Nu ska jag gå på toa och kissa för jag är kissnödig. Det ni. Nödvändig information på högnivå:)

//Sofie

Hugos lycka


Igår fick Hugo för första gången lördagsgodis:) Han var såå lycklig. Han studsade inne i affären och skrek av lycka när jag sa att han fick välja några egna godisar att lägga i en egen påse. Bara han lära sig att det inte är varje dag man äter godis:)

Har precis kommit innanför dörren. Har gått långpromenad med Poker. Själv. Det var skönt. Nu är det snart dags för babysim tillsammans med Leah gumman. Nu sover hon och laddar batterierna haha. Hugo tar sig en powernap också, han vaknade ju redan vid halvsex imorse. Men snäll sambo som jag har (eller vad fan jag gav honom sovmorgon igår..) tog han barnen imorse. Jag låg i sängen till efter åtta, lyx!!

Nu ska jag packa väskan och sen väcka barn. Förhoppningsvis kommer de vakna innan så jag slipper väcka dem. De har så dåligt morgonhumör. Pontus säger att de brås på mig. Det tvivlar jagi nte en sekund på haha.
//Sofie

04 september 2010

Träningscenter?

Har funderingar på att börja gymma igen. Tyckte det var kul sist men sen blev jag gravid och hade massa i skolan så då försvann liksom det... Nu funderar jag på att börja igen. Det har ju öppnat ett nytt gym här i stan som verkar vara kanon, är det någon som tränar där kanske? Nu har det öppningserbjudande också, 1995 kronor för ett år och det är ju inte farligt. Kostrådgivning kunde man få med och ett eget utformat träningsprogram. Kanske de kan hjälpa en att få bort mamma magen? På det förra gymmet tyckte jag inte personalen var så kunniga kring just det men det verkar de (utifrån det jag läst om dem) var på det här gymmet. Ska nog gå förbi där någon dag och höra mig för. Fråga skadar ju aldrig. Kanske någon mer som vill börja träna tillsammans med mig?? Alltid kul att ha sällskap. Om inte alltid så ibland.

//Sofie

03 september 2010

Kusinerna

Hej hej här ligger jag, vad gör du Emma?
Nja inte så mycket. Får bort det där blöta som tryckt mot baken ett tag...
Så här går det till när man byter blöjor på bebisar när man är på resande fot:) Kusinerna in action haha.

Freeeedag!

Syskonen Gustafsson<3
Helg imorgon och det bästa av allt, Pontus behöver inte jobba imorgon!!! Jippi!!! Ska dra och kolla på fotboll då tillsammans med Maria. Malex mot Strålsnäs, värsta derbyt ju:)

Idag har Leah och jag varit en sväng på "Klapp och Klang". Trevligt. Men som alltid är man ju typ 10 år yngre än alla andra så man känner sig lite utanför ibland då de inte direkt släpper in nån annan i sina små grupper. Eller så är det helt enkel tranåsborsyndromet. Det är ju lite farligt det där med folk som kommer utifrån tydligen haha:) Men ingen är ju otrevlig och lite småprat blir det allt:) Leah tycker det är helskoj med alla barnen och musiken. Passar henne perfekt!

Hon är så stark våran tjeja. Idag var det två barn som var precis en månad äldre och en månad yngre än Leah. Den bebisen som var en månad äldre än Leah var jämnstor med henne haha. Men Leah var mycket starkare och mer framåt än den bebisen. Leah försöker ju redan krypa när hon ligger ner på golvet! Bebisen som var en månad yngre såg ut som en nyfödd brevid Leah haha. Kul att se vad det kan skilja. Leah är ju inte bara "stor" hon är ju även väldigt med och stark i kroppen. Leah är så olik Hugo när han var i hennes ålder..Skiljer sig helt. Hugo var stadig väldigt tidig och kunde hålla huvudet själv och allt men han var aldrig lika rörlig i den åldern. Han kröp ju först vid 10 månader ju...Fast sen var det full rulle på honom:)

//Sofie

02 september 2010

Björne och Snigel

Vem är sötast?

På Sandras begäran

Sandra gav denna napp till Hugo i julklapp förra året.. Usch så hemsk. Och såklart ville alla att han skulle ha den i munnen:) Nu mer är den kasserad....
PS: Jag har massa av ideér på vad jag ska köpa om Sandra får barn sen:)

Kossa!

Har haft strul med Internet idag. Det fungerade imorse men sen när jag skulle sätta mig och göra skolarbete så fick jag inte igång det...Provade med allt och när Pontus kommer hem och ska prova ja då fungerar det ju såklart:)

Dagen har bestått av dagis för Hugos del. När vi lämnat honom där så åkte vi upp till ett motionsområde och gick promenad i skog/kohage...Skulle gå 5 kilometers svängen och då går vissa delar genom kohage. Och inte såg jag att det var kor i hagen... Poker fick värsta spelet och hoppade runt och skällde på dem. Varpå de tröga korna tyckte var väldigt intressant och gick i flock mot honom varpå Poker gick och gömde sig bakom mig och jag i min tur letade i panik efter en utväg från hagen. Hade ju Leah i babybjörnen så jag var mest rädd att kossorna skulle börja slicka på henne eller nåt..Fy fan vad roligt det måste sett ut. En småbarnsmorsa med unge på magen och en hund som trycker sig mot hennes ben förföljs av 20 kor som tycker det är superkul med besökare som inte kan hitta ut från deras hage. Nae usch det var ingen hit!

Kommer säkert hamna i tidningen under dagens ris också. Gnälliga jävla penisonärer! Tydligen står det en skylt någonstans om att hundar inte får gå lösa i motionsspåren..Men vad fan klockan 10 på förmiddagen en torsdag och jag höll honom under uppsikt? Jag kopplade honom så fort jag möte någon och det var inte många...Jo tre pensionärer som alla kommenterade att hundar ska hållas kopplade!

Nu ska jag greja med skolarbetet jag inte fick gjort tidigare.

//Sofie

01 september 2010

Litteratur

Ahh har just beställt hem böcker till skolan för närmare 600 kronor...Surt. Kollade på blocket men med frakt skulle jag få betala nästan lika mycket som på adlibris så då beställde jag därifrån istället. Hatar att betala för kurslitteratur.. känns som när man bara måste ha en strykbräda (ja vi behöver ha en strykbräda. Har behövt en sen jag flyttade hemifrån..Strykjärn också förresten. Får blir att önska mig det av tomten:) eller något annat tråkigt som man måste köpa till hemmet haha.

Nu ska jag ut och springa och sen kommer Sandra förbi och ska lämna lite bilder hon tog från Leahs dop. Ska försöka beställa tackkort men jag hade inget riktigt bra kort i min kamera men det hade nog Sandra.
//Sofie

Mätt som en gnu

Har precis ätit alldeles förmycket mat. Värmde rester som låg på en tallrik i kylen och tyckte det var mycket mat på den men resonerade som så att jag värmer allt och det jag inte orkar kan Poker få. Ingen bra kombination att läsa samtidigt som man äter..Slutade med att jag tryckt i mig allt och nu sitter och håller på att spy upp det igen. Haha trevligt av er att få läsa om det:)

Förövrigt om du läser det här Sandra kan du ju slå en signal, det gäller vå lisebergresa:-) Var precis inne och läste lite där och det är inte riktigt som vi planerat... Nu har vi ju äntligen fått hem våran dator till oss så nu ska jag lägga in bilder igen. Det var ju ett tag sedan sist. Måste fixa med tackkorten till Leahs dop också. Får inte glömma det. Då kan det ju bli som för Sarah och Krille:)

Var en sväng i skolan förut så Elin var snäll och passade Leah den stunden. Hugo skjutsade jag in till dagis samtidigt jag åkte till skolan. Han ska få vara till Pontus slutar så jag borde verkligen få lite gjort här hemma nu när jag bara har ett barn att passa:) Leah har somnat också så det är bara att ta tjuren vid hornen och börja göra lite vettiga saker...

//Sofie