20 september 2011

Vattenfärg

Jag föredrar ju när Hugo kommer och säger att han vill måla med vattenfärg gentemot fingerfärg. Det är bara ett problem när det kommer till vattenfärg (fingerfärg är det många problem med) och det är hur mycket vatten man ska ta till hur mycket färg på penseln. Hugo blaskar alltid på med massa vatten och så lite färg. Vilket resulterar i inte speciellt mycket färg på pappret. Vilket i sin tur resulterar i en mycket arg Hugo som visst vill ha mycket färg på pappret.

Jag förklarar och visar men ändå verkar det vara mycket roligare att trycka ner penseln så långt det går i vattenglaset istället för att ta mycket färg. På så sätt är ju fingerfärgen bättre. Och även problemet. Det blir så himla mycket färg! Och det är så lätt att det kommer på så många fler platser är bara på pappret. Och i fallet med fingerfärg (därman inte behöver ta så mycket färg) där blaskar Hugo på för glatta livet med fingrarna i färgburken.

Det blir så mycket färg att det inte ens torkar. Vi hade en teckning som låg här i en vecka. När den inte hade torkat helt då så slängde vi den. Elakt va?

Så så går det till i Ljungsäter när det målas. Och viktigast av allt. Det görs endast när Leah sover. För är Leah vaken. Då kan man räkna med färg överallt, då behöver det inte ens vara fingerfärg.

//Sofie

Inga kommentarer: