28 september 2011

Veckoplanerare

Jag skulle vilja vara en lapp och listmänniska men det är jag inte. Jag glömmer bort att skriva ner saker och så glömmer jag bort att läsa på lapparna. Med andra ord inga vidare förutsättningar för att bli en bra lapp och listmänniska. Annars verkar det så bra och vara en lapp och listmänniska. Det verkar så ordningsamt. Helt ärligt kan jag inte ens ha med mig lista till affären. Saker fattas på listan, saker läggs till på listan och jag går ju ändå samma runda i affären när jag handlar så då lägger jag ju märket till saker som jag missat eller så.

Jag brukar reda mig rätt bra utan dessa listor men det skulle kännas så bra och ha en lista eller lapp. Det skulle kännas så ordningsamt. Och som om man hade bättre koll på läget.

Men helt omöjligt verkar det ändå inte vara. Vi har almanacka med olika rader för varje familjemedlem. Där fyller vi på bra med alla saker som är inplanerade för var och en. Men sen har vi infrt något ännu bättre! Och faktiskt har vi fått in rutin på att fylla i den. Nämligen en "Veckoplanering".

Ett block som sitter på kylen där vi skriver i varje dag var det
är som händer veckan framöver. Det är verkligen helt perfekt! Vi har ofta en himla massa olika saker inplanerad hela tiden. Typ träningar, matcher, båten som ska grejas med, bilen som måste fixas, födelsedagsfirande, aktiviteter på dagis, träffa kompisar, saker som bör göras på huset, saker som MÅSTE göras på huset, ärenden på stan, bilder som ska framkallas och sorteras (sånt tar tid!), möta upp folk som ska köpa saker av en som man sålt på nätet (det har det varit en hel del av nu senaste tiden:),
ved som ska antingen kapas,staplas,köras in etc...Ja ni känner säkert igen det.

Oj vilket lång inlägg det här blev. Det jag vill säga var bara att såna här veckoplanerare är perfekta! Den hjälper oss mycket. Tror det är att den sitter på kylen så man ser den hea tiden och blir påmind om att fylla i eller läsa och komma ih
åg vad som komma ska. Det är bra det! Det behövs för en virrpanna som jag..:)

//Sofie
Inte så snygg kanske men gud så bra den är:)

1 kommentar:

Micaela sa...

haha sån skulle vår familj behöva! Vi båda kläcker ofta kommenteren "det har jag ju sagt till dig att vi ska göra" Det som står där får göras, har man inte skrivit upp kan man inte räkna med att det kan göras ;)