23 november 2011

Bra start på onsdagen jävla kommunpolitiker!

Sen vi flyttade till Tranås har det varit neddragningen inom alla områden. Barnomsorg, äldrevård, sjukvård, skola ja listan kan göras lång...

Och så skriver de jävlarna (här i Tranås är det blått så det skriker om det) varje år att de går massa med pengar plus! Idag stora rubriker om att de (vi?) går 16 miljoner plus! Och de är överlyckliga! Över vadå? Kommer kommunalrådet Anders Wilanders lön öka extra mycket nu? 

Jag hoppas för deras skulle att det kommer stå rubriker i morgondagens tidning om stora satsningar inom kommunen. Stackars pensionären som får äta färdigpajer till nyårsmiddagen, man drar in pengar så inte alla kommunalanställda får vara med på jullunch, man drar in lärare efter lärare (snart har vi väl inga skolor alls?) och så sitter de på massa feta miljoner som de går plus. År efter år efter år. Och år efter år efter år dras det in mer och mer pengar. 

Det enda Tranås Kommun satsar något på är det som syns yttre. Det som kan imponera på annat folk som kommer hit till stan. Som resten av Tranås befolkning tycker även kommunen om det som ser bra ut och är lite finare i kanten. Låt oss lägga miljoner på en staty i en rondell, låt oss lägga ny gatsten på storgatan för flera miljoner och som tar flera år innan det blir klart. 

Skit i de sjuka, äldre, barnen och skolungdomarna. Det viktigaste är ju att det ser bra ut. Sen om verksamheten  i sig fungerar eller inte är ju inte så viktigt. Bara det ser fint ut. Tranås i ett nötskal. 

//Sofie

1 kommentar:

erik sa...

de kanske kan ta pengarna hit till Falun så vi har råd med VM =)