02 januari 2019

Vår nyårsafton

Vi åkte upp till Stockholm efter att vi käkat frukost och gjort oss klara på nyårsafton. Trodde det skulle vara mycket trafik men vi hade tur. Det flöt på väldigt bra upp och inga köer alls.

Kusinerna var supertaggade på att få fira in det nya året tillsammans. Vi åt lunch ihop och sen tog jag och Pontus oss en sväng till mataffären för att handla det vi behövde till förrätten som vi stod för.
Efter den lilla matshoppingen så blev det en hundpromenad för Pontus och mig. Leon behövde sova så vi tog med honom i vagnen. Det blev en längre promenad än vad vi hade tänkt då vi gick lite vilse. De har byggt så mycket nytt i området så vi förvirrade oss. Men efter dryga timmen hade vi hittat tillbaka igen:-)


Där uppe var det snö och kallt. Hemma när vi åkte var det på nollan och grönt mest överallt så det var kul att få se lite vitt på marken igen.


Ebbe tycker om snö! Han rullade sig för glatta livet i snön så fort han fick chansen.

Efter promenaden var det dags att börjar göra oss redo för att fira in det nya året.


Det dukades och maten den lagades till.



Till förrätt blev det en klassisk toast skagen. Pontus gjorde det i form av en nyårsklocka och barnen fick en egen variant med korv, korvröra och tacochips som verkligen gick hem.


De åt för glatta livet allihopa så det var ju ett bra betyg!


Huvudrätten blev grillat med potatisgratäng och supergott egengjort smör i olika smaker:-)


Leon tyckte synd om Ebbe som inget fick så han såg till att även han fick smaka av nyårsmaten.


Efterrätten blev en klassisk och god chokladkaka!


Min nyårsoutfit var en klänning jag köpte när vi var i Skopje. Fast jag kände mig lite tråkig i svart. Slog mig att jag inte brukar ha så mycket svart på mig. I alla fall inte helsvart. Nästa nyår får det bli glitter och paljetter i guld som livar upp! :-)


I väntan på tolvslaget så spelade vi "med andra ord". Jätteroligt spel som även Hugo och Leah kunde vara med på. Väldigt enkelt men lurigt spel. Det kommer vi spela fler gånger!


Gjorde ett tappert försök att få till en bild på hela kusin skaran. De flesta blev suddiga då det alltid var något barn på väg ut ur bild, men den här fastande alla på. Leon är inte alls mutad med telefonen för att sitta still:-) Kanske skulle gjort så med alla barnen? Leon var faktiskt den enda som satt helt still hela tiden.


Det var lättare och bara ta en bild på Sandra och Leon. De stod mer still och samarbetade bättre med fotografen.


När tolvslaget närmade sig så var i stort sätt alla barn fortfarande vakna. Vi gav oss ut för att skåla in det nya året och kolla in alla fyrverkerier.


Ebbe reagerade först inget på att det smällde och lätt så mycket. Men när de närmsta grannarna började blev det lite väl nära så då började han bli lite orolig. Även Linus och Leah tyckte det lätt för högt så Pontus gick in med dem och då blev det bättre. Det smällde väldigt rejält. Det var längesen vi firade nyår där det sköts så mycket fyrverkerier runt omkring oss.


2019 skålades in!


Sammanfattningsvis så hade vi en väldigt bra nyårsafton!

//Sofie 

Inga kommentarer: