26 maj 2019

En bra mors dag

Barnen väckte mig i morse och de hade gjort frukost som de kom och gav mig på sängen. Fick även present av dem. Bättre kan ju starten på mors dag inte bli!

Jag som inte skulle städa när det var mors dag kunde ändå inte hålla mig från det. Jag tog tag i vår altan och röjde och städade i ordning där. Vi har ju använt altanen som lite alltiallo när vi renoverat. Pontus har sågat där så hela altanen var bland annat fullt med sågspån i en härlig blandning tillsammans med allt frömjöl och allt vitt som kommit från asparna. Vi har även ställt ut massa annan skit där så det var lite att röja undan och städa bort. Men fint blev det när det var klart.


På eftermiddagen bjöds det på mors dag middag här hemma för både mig och våra båda mammor.

Pontus som styrt med och bjudit in alla. Han har stått och grejat i köket mest hela dagen och förberett inför middagen. Barnen hjälpte till de med och stod för det söta efteråt:-)

Jag invigde en klänning från Ellos som jag köpte en gång när de hade superrea. Tycker om både färgen, mönstret och modellen. Passade bra med en längre modell när det inte var så varmt ur:-)


Leah och jag hjälptes åt att duka.


En liten glimt av det nya rummet. Ska försöka ta lite bilder och visa upp hur det blev. Vi ska få våra fönsterbrädor i nästa vecka. Det är det sista sen ska det vara klart:-)


Leah stod för dukningen och bordsplaceringen. Det är inte var dag vi har middag där alla får varsin liten egengjord goodiebag:-)

Jättegod mat hade Pontus fixat. Grillat kött av olika slag och potatissallad gjord på årets första färskpotatis. Så gott!


Till kaffet blev det jordgubbs/hallontårta som Hugo och Leah bakat. Supergod den med! Även där var det säsongspremiär för de första svenska jordgubbarna. Åh, det är verkligen snart sommar på allvar.

Efter kalaset blev det fotboll ute i trädgården med hela familjen. Det tog dock ett tvärt slut när Hugo sköt sönder ett fönster i källaren. Samma fönster som Pontus en gång innan skjutit sönder... Så imorgon blir det ett besök hos glasmästaren.

//Sofie 

Inga kommentarer: