26 maj 2019

Tippen och städning

Igår var en sån där hemmafixar dag. Få massa sånt gjort som behövs göras här hemma men som kommit efter p.g.a allt annat i vardagen och efter renoveringen.

Pontus och jag åkte iväg redan vid åttatiden för att slänga allt skräp vi samlat på hög på traktorsläpet.


Traktorn är inte superstor men jag kan allt tränga mig ner bredvid. Fast min röv är typ en centimeter för bred för att jag ska sitta skönt. Fläsket kläms liksom varje gång det gungar till i traktorn och det gör det ju typ hela tiden när man sitter i en traktor. Så jag fick en fint blåmärke på ena skinkan efter vår tur. Men det är sånt man får ta:-)


Det är väldigt skönt att vara på tippen tidigt då det är betydligt mindre med folk då.


Det tog en jädra tid att tömma flaket då vi bara hivat upp allting utan att sorterat upp det. Eller Pontus hade börjat sortera upp allt skräp men efter hand orkade ingen av oss hålla efter. Vi har bara öst upp all skit efter renoveringen där på.

Så det tog sin tid innan vi var klara.

Efter tippen besöket så åkte Pontus och barnen på fotboll och jag drog ut till Österbymo för att möta upp en tjej som köpt en grej av mig på facebookloppisen. Fan så bra det gått att sälja saker där den här gången! Har lagt ut massa saker och fått väldigt mycket sålt. Har sålt för flera tusen, det hade jag inte trott innan. Smidigt när man kan bestämma att jag lägger ut grejerna på altanen bara så kan köparen hämta när det passar hen. Så har de bara swishat pengarna när de hämtat. Mycket smidigare en att hålla på att bestämma tider hit och dit.

Jag stannade även till hos svärföräldrarna en sväng efteråt och drack en kopp te. Fick med mig en vedkorg därifrån som jag ska ha bredvid braskaminen. Ska visa bild på den sen!

När jag kom hem sen igen så var det bara att ta tag i den tråkiga städningen. När Pontus och barnen kom hem med så fick de också hjälpa till. Vi var inte klara förrän efter åttatiden på kvällen, men det var det värt. Vägrar nämligen att städa när det är mors dag:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: