13 november 2009

Vaccination för barn?

Jag har fått beslutsångest. Igår kom det ju fram att smittskyddsverket tycker att även barn mellan 6 månader- 3 år också bör vaccineras då det är så många barn i den ålderskategorin som insjuknat. Men då tänker jag genast på om man vet hur så små barn reagerar på vaccinet? Är det samma som för de som är äldre? Det måste ju ha funnits en anledning till att man från början inte tyckte att så små barn skulle vaccineras sig? Eller? Jag har verkligen beslutsångest jag har ingen aning! Att jag skulle vaccinera mig kändes självklart, jag vill ju inte smitta ner någon i min familj (eller annan också i och för sig:). Sen är jag lite kluven angående hur det går till om man vill vaccinera sin lilla/lille?

Här i Tranås så har alla riskgrupperna fått sitt vaccin nu så i nästa vecka så börjar man med alla andra. Det innebär att i nästa vecka så ska personer i ålderskategorin 18-30 gå och vaccinera sig tillsammans med sina barn och veckan där efter är det 30-41 och så vidare. Jag fick stå i över en timme i kö när jag skulle vaccinera mig, menar de att jag ska stå i kö i över en timme med min 15 månader gamla son? Bara det gör ju att jag tvekar faktiskt...Fast det är klart att man vill gör sitt bästa för sina barn. Men vad är det egentligen?

Hur ska ni med små barn göra? Hur resonerar ni?

1 kommentar:

Catrine sa...

Jag skulle ha vaccinerat honom. Om inte influensan var värre än vaccinet så skulle inte hela befolkningen vaccineras.

Och anledningen till att dom först inte tänkte vaccinera så små barn var ju att dom fortfarande höll på att ta reda på hur vaccinet påverkade dom, men nu är dom klara med det och har kommit fram till att små barn inte påverkas annorlunda än vuxna :)

Och det låter ju bra i mina öron. Jag önskar att Nea var tillräckligt gammal bara, är så sjukt orolig för den jävla influensan :S

Hoppas du kommer fram till något bra :)