15 april 2011

Fredags myyys! eller?

Klockan är inte ens tio och här sitter jag i soffan med en sovande sambo bredvid och två barn som är tysta och sover i sina rum... Kul kul. Har faktiskt lyxat till det med en cider, det var inte igår:) Gjorde magövningarna precis och blev helt slut, då smakade bra med något kallt att dricka hoho.

På tal om de där jädra magövningarna. Jag har ju inte märkt någon skillnad på min mage trots en massa försök genom träning och att tänka på vad jag äter etc. Men nada resultat. Jag tror jag har delade magmuskler. Eller så kallade Diastasis Recti.. Har ägnat stor del av dagen till att söka och leta fakta kring detta. Har jag blivit klokare, nja... Skulle jag ha delade magmuskler så har jag ju gjort precis så som man ska för att träna upp dem igen. Jag har gjort statiska magövningar kombinerat med stryka och konditionsträning. Men har jag minskat något, nej. Jag har samma midjemått idag som i juli och då har jag kämpat hårt.

Har fått lite hmm och mitt första steg med att kunna få hjälp är att uppsöka sjukgymnast. Privat eller via vårdcentralen. Så jag svart på vitt får veta hur det är med mina magmuskler. Skulle de vara så delade och de inte gått ihop fast jag tränat så hårt så är det egentligen bara operation som kan sätta dem samman igen. Och det är ju en lång historia för sig som jag inte orkar skriva om nu. Men jag vill ju kunna träna upp min mage igen. Jag ska som sagt göra ett försök att få en träff med en sjukgymnast och se vad han/hon tycker jag ska göra. Och säger de "plankan" början jag gråta. Jag har ju inte gjort annat känns det som. Fyra varianter av plankan 1 minut gånger 3 varje kväll (med undan tag 3 kvällar) sen lååång tid tillbaka...

Men det är bara att kämpa på. Det löser sig ju inte av sig självt precis.

//Sofie

//Sofie

Inga kommentarer: