14 maj 2012

Olika Gördlar


Nu ska ni få höra något konstigt. Jag tycker det. Jag fick med en gördel hem från sjukhuset efter operationen som jag ska bära mest hela tiden. Den blir ju dock lite äcklig att ha hela tiden utan att kunna tvätta den emellan varven. Då kom Pontus på att jag har ju en extra gördel. Jag köpte ju en svindyr "Mummy Lalala (=vad den nu hete)" när jag väntade Leah.

Den skulle ju användas direkt efter förlossningen och därigenom hjälpa magen att dra ihop sig. Fungerade ju inte på mig trots flitigt användande och så här i efter hand vet vi ju varför. Men nu till det konstiga. Jag är ju nästan för tjock för den nu! Det var jag inte efter jag fått Leah. Alltså jag får på mig den men den är tajtare nu än då. Det är väl konstigt??? Jag har ju för tusan tagit bort massa överskottshud och blivit av med det där stora vecket.

Sen har jag fortfarande värsta valkarna på sidorna så det är väl de som sätter krockben säkert. Jo jag är faktiskt lite bitter över att de inte tog bort en del av det när de ändå var där och grävde i mig. Och när man dessutom amatörforskat i ämnet som jag gjort (läst allt om bukoperationer tror jag..:) så ska detta ingå i en bukoperation, för att helhetsresultatet ska bli snyggt! Ja jag gjorde min operation via landstinget men är det en läkare som verkligen vill göra ett bra reslutat för patienten så gör man även den delen under operationen. Det är det många landstingsläkare som gör, fast inte min.

En läkare jämförde det hela med att det är som att rusta upp en bil som är trasig. Du lagar det trasiga och är den ful i lacken så lackar man ju om den och då lackar man ju om hela bilen, man lämnar ju inte en del.  

Det är ju en kombinerat operation som dels syr ihop musklerna och sen tar bort överskottshuden. Då vill man ju ha det snyggt gjort.

Min läkares argument för att de inte opererade där var att "det kommer vi inte åt". Det var helt okej tyckte jag innan. Det var ju inte det som var mitt största problem och kommer de inte åt är det ju bara onödigt att göra mer ärr och skit på kroppen. Men i efterhand (efter återbesöket och all bandage var borta) fick se hur stort ärret är. Det går ju enda bort till "kärlekshandtagen"....Vadå inte kommer åt?

Jaja bara och träna men det tråkiga är att det området är ju det absolut svåraste att kunna träna bort. Dessutom får jag ju inte träna magpartiet på ett bra tag. Lite svårt att träna det stället utan att röra magmusklerna. Efter all smärta och denna långa proceduren så skulle det bara varit en småsak för dem att ha gjort under operationen tycker jag men men.

Blev mest deprimerad att jag är fettare nu än vad jag var precis efter jag fått Leah...Jag har inte ens lyckats minskat i midjemåttet och då har jag gjort en bukoperation. Det är fan sorgligt.

Ikväll ska jag på träff med en instruktör på gymmet. Hoppas de kan hjälpa mig. Med det som jag får träna:)

//Sofie

Inga kommentarer: