31 december 2016

2016 - Årssammanfattning

- Gympaläraren, Historieätarna och årets julkalender Selmas saga är helt klart 2016 års bästa tv-program! 

- Leah slutade dagis (sorgligt) och började skolan (roligt) det här året. 

- Jag sökte massa jobb som resulterade i att jag började på ett nytt efter sommaren. Ett helt nytt inom ett helt annat område och med helt andra arbetstider. En ny och rolig utmaning! 

- Roligaste boken jag läst i år måste varit Anna Mannheimers- Mitt Liv Som Gift. 

- Saker jag gjort i år som jag inte gjort tidigare var att jag skaffade snapchat (hände juldagen så inte haft det så länge precis) och firade Halloween för första gången samt var på min första babyshower.  

- Firade pappa och svärmor som båda fyllde 60 år. 

- Barnen fick en ny kusin när Leon föddes i somras. Nellie föddes också i år precis som Saga och Love. De tre sistnämnda är bara några veckor gamla så dem har jag tyvärr inte fått äran att träffa ännu men det kommer vara en av händelserna under början av 2017:-) 

- Stor del av 2016 har ägnats åt fotboll och innebandy. Även min egen träning har rullat på bra och varit en stor del under året som gått. 

- Bästa konserten 2016 var när Pontus och jag såg Peter & Bruno i Kalmar. Även Rock of 80's var riktigt bra! 

- Det sorgligaste som hände var när vår fina älskade Poker dog. Saknar honom så, vår fina vovve! 

- Ebbe kom sen och lyste upp vår tillvaro. En av årets höjdpunkter var helt klart att få en valp i huset:-) 

- Började året med att vara sjuk men sen var jag rätt frisk enda fram tills hösten. Då har jag varit sjuk till och från av olika orsaker. En är väl att jag började jobba i olika barngrupper och fick känna på alla dess olika baciller.

- I början på året var det en riktig vinter med snö så då åkte vi mycket längdskidor och pulka. 

- Årets renovering som jag är mest glad över är vår trapp som äntligen är helt färdig! 

- 2016 bjöd på två stycken bröllop och två stycken möhippor. Så himla roligt! Än har vi inget sånt inplanerat för kommande år men vem vet? 

- Jag opererade mina ögon för att slippa glasögon och linser. Var supernöjd precis efter men då läkningsprocessen inte gick som den skulle har det varit en lång cirkus kring min ögon sista halvan av året. Och än är det inte över men hoppas jag ska kunna få en helt bra syn under början av nya året. 

- Årets resa var när vi åkte till Spanien hela familjen för att fira min pappa som fyllde 60 år. En jätterolig och härlig resa som vi gärna vill göra om framöver:-) 

- Pontus och jag var även iväg på en långweekend ihop med Emma och Per till Malmö och Köpenhamn i våras. Den har vi också sagt att vi måste göra repris på. 

- Något jag skulle vilja ha gjort under året är att träffat kompisar mer! Både de som bor nära och långt bort. Varit för dåligt med det och hoppas det blir ändring på den punkten nästa år. 

- Något som jag vill göra under nästa år är att resa, äta mindre socker, fortsätta träna, få vara frisk (vill att alla ska få vara friska), gå på valpkurs med Ebbe och umgås med nära och kära. Kanske eventuellt hitta ett annat jobb. 

Jakten på ett jobb där jag både får jobba med människor, och som är dagtid men även med ett fast schema fortsätter:-) Det är rätt slitit att aldrig veta sina jobbtider eller arbetsplats även om jobbet i sig är väldigt roligt! Så var det ju när jag jobbade inom vården också, det var inte jobbet i sig jag var trött på utan snarare allt runt omkring. Så nu skulle det vara härligt med ett jobb där jag trivs med alla bitarna. Vi får väl se vad 2017 har att erbjuda! 

Det var en liten sammanfattning av året som varit. Tycker året har gått fort men när jag kikar tillbaka (älskar att ha en blogg där jag kan gå tillbaka och läsa/se om allt man har gjort) ser jag att vi varit med om mycket under året. Hoppas att 2017 kommer bli ett bra år det med! 

//Sofie 

Inga kommentarer: