29 december 2016

En vecka hos oss!


Idag så har våran fina Ebbe varit hos oss i en hel vecka! Men det känns som vi haft honom i familjen mycket längre. Han har vuxit en hel del bara på den här veckan. Vägde honom idag och 1 kilo har han gått upp på de här sju dagarna.

Han har hela tiden känts som en väldigt lugn och trygg hund och det är han fortfarande. Det känns som han verkligen funnit sig tillrätta här hemma nu. Han är jätteduktig med att kissa och bajsa ute. Visst händer det olyckor inne men de är inte många. Sen springer vi ut med honom mest hela tiden känns det som:-) Efter att han busat, ätit eller sovit då tar vi ut honom direkt. Då är han nästan alltid nödig. Tror den rutinen (som även barnen är med och hjälper till med) hjälp mycket i vår träning för att få honom rumsren.

Något annat han är väldigt duktig på så är det att han ligger på sin lilla filt när vi äter. Poker var en väldigt matglad hund som alltid låg under matbordet när vi åt och vi har redan märkt att även Ebbe är en rätt matglad hund. Så för att försöka slippa tiggandet vid bordet får han ligga på en särskilt plats när vi äter. Och det gör han jättebra!

Sen längtar jag till att han är helt rumsren så vi kan ha alla mattor på golvet igen. Golven blir så kalla utan mattor.

Julgranen däremot tror jag får åka ut rätt snart, ja redan efter nyår. Jag brukar vänta till trettonhelgen innan jag städar undan julen men i år blir det tidigare. Våran kära Ebbe vill inget annat än att döda våran gran och han håller på att lyckas. Han har lärt sig hur han ska ta sig förbi gallren vi satt upp så jag har fått lyfta bort honom x-antal därifrån. Han må vara liten men helt osmart är han ju inte.

Världens finaste lilla Ebbe! Vilken tur att det var just du som kom till oss. Så mysigt att ha någon som glatt kommer springande och möter en när man kommer innanför dörren igen:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: