25 december 2016

Våran julafton

Vi hade en jättebra julafton igår. Vi firade, som nämnt, ihop med Pontus familj/släkt i år. Det bjöds på god mat, gott fika, Kalle Anka, lek och spring, sång och musik och såklart ett besök av tomten.

Det vi glömde igår, som Hugo påminde mig om i går kväll, var att dansa kring granen. De brukar vi alltid göra men det glömdes visst bort. Vi sjöng istället en massa julsånger och det var inte helt fel det heller:-)


 Leon satt och spanade in paketen under granen. Världens sötaste lilla nisse! 


Världens sötaste lilla Ebbe med husse:-) Det tog på krafterna för en knappt tio veckors gammal valp att vara med och fira jul. Men han sköte sig så bra och fann sig till rätta bland alla människorna. 


 En äkta julselfie!


Nettan tog fram gitarren vilket var väldigt populärt. Tror vi sjöng varenda julsång som finns. Särskilt "tre pepparkaksgubbar" som var favoriten hos visa barn:-) 


Även Putte hade med sig sin gitarr och spelade med så fint. 


Och se där! Tomten hittade till oss också så alla barnen fick paket. 


I år hade vi (Pontus och jag) bara köpt ett paket till Hugo. Han har önskat sig en bilbana i flera år och nu fick han äntligen en. Den var så dyr därför blev det att han bara fick ett paket från oss. Men vad gör väl det när man lyckas så bra med valet av paket. Han blev så genuint glad för sin nya bilbana! Han har suttit hela morgonen och byggt ihop den och kört med bilarna. Det är precis så jag vill att det ska vara. Det ska inte handla om mängden paket eller hur dyra/billiga de är. Det ska vara något som personen man ger paketet till verkligen vill ha. Leah önskade sig till exempel en dagbok med lås på som hon fick av Jocke och Tina. Hon blev också så himla glad för den där dagboken! Inget dyrt eller så men verkligen något hon ville ha.

Den här julklappshetsen är ju annars så överdriven. Barnen (även våra) får så mycket paket att de bara river upp paket efter paket utan att egentligen veta vad som är i dem. Därför blev jag så glad för i år kändes det som vi lyckats både hålla julklappsbudgeten nere men ändå hitta paket som barnen verkligen ville ha. Ska försöka fortsätta med det.


Avslutar med en julig bild på alla kusinerna (de som var med igår) framför granen. 

Tack alla som var med och firade igår. Vi hade det riktigt trevligt. Idag bär det av till nästa julfirande:-) 

//Sofie 

Inga kommentarer: