10 december 2017

En dassig söndag

Vaknade i morse och kände mig inte helt piggelin. Kände av bihålorna igen, som jag inte känt av på hela veckan tidigare. Jag skulle spelat föräldramatch mot Leah i innebandyn men Pontus fick ta den platsen istället. Orkar inte bli dundersjuk igen... Jag blev hemma och vilade istället. Tog en Alvedon, somnade och sov i två timmar. Vaknade och kände mig bättre, men fortfarande sådär seg i kroppen.

Så det har inte blivit så mycket gjort idag för min del. Mamma, Elin och Minna kom förbi en sväng och sa hej. Känns som det var längesen jag träffade min favorit Minna så det var mysigt att få (sno åt) mig en kram från henne:-)

Hugo hade innebandy senare och då kände jag mig mycket piggare så jag tog med Ebbe och gick långpromenad medan han spelade. Vi gick en bra runda i vinterkylan. Ja, idag har det faktiskt varit minus grader! Och även liite liite vitt på marken. Mycket hellre sånt här väder än som vi haft alla andra dagar. Mörkt och grått, plusgrader och lerigt. Fy fan vad lerigt det varit. Hellre nån minus grad så man slipper smutsen iallafall.


Pontus bjöd på finmiddag ikväll (Nobeldagen till ära). Oxrullader, potatismos och bönor. Så jävla gott!

Sen hade vi lite adventsfika och familjeråd. Vi har familjeråd varje söndag sen efter sommaren. Det är bland det bästa vi infört. Vi går igenom veckan som kommer om vad som händer, gör en matlista tillsammans och även handlingslista om det är något som behövs handlas till matlistan. Går även igenom om det är något annat man vill ta upp. Typ jag påminde idag om att tvätten ska ligga i tvättkorgen om den är smutsig. Gör den inte det kommer jag inte tvätta de kläderna utan lägga dem i en särskild kasse som vi skänker till bättre behövande när den är full. Såna tuffa regler är det när man bor i det här huset.

Hugo och Leah får månadspeng, men det är på villkoret att de hjälper till här hemma. De är rätt duktiga, men ibland behövs det påminnas. De ska bland annat plocka i och ur diskmaskinen, rasta Ebbe, hämta posten, slänga sopor, duka bordet till middagen, duka av bordet, städa sina rum etc. Det är väldigt skönt för det avlastar Pontus och mig med en del av hushållssysslorna.

Nu ska jag fortsätta med en grej till Leahs klass. Vi ska dit som klassföräldrar och ha lite mys med klassen på fredag och jag kom på en rolig lek man kan göra. Rolig, men det var mer jobb med det än vad jag hade trott... Men det blir säkert bra i slutändan:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: