16 december 2017

En riktig klassförälderdag

Igår så gick dagen i ett, minst sagt. Jag utförde mina plikter som klassförälder i båda barnens klasser och tycker det gick riktigt bra! 

Jag var inte helt i form igår heller så jag knarkade Alvedon mest hela dagen. De gjorde verkligen så jag orkade och tog mig igenom dagen med (fejkad) energi i kroppen. Ibland så måste man. 

Efter att Hugo och Leah åkt iväg med skolskjutsen så tog jag med mig Linus och Leon ut en sväng i snön för att fördriva tiden. Vi åkte kälke och byggde snögubbar. Riktigt mysigt hade vi det. Trodde Leon skulle tröttna, men han var den som höll ut bäst. 



Sen kom svärmor ut och tog över medans jag åkte in och möte upp Emma för att förbereda inför Leahs klass julmys. Det var även en annan mamma i klassen som hängde på och var med då hon var ledig vilket var kul. 

Vi gjorde egentligen inget märkvärdigt, men det var uppskattat vilket var så kul! Vi började och körde en musikbingo med tema på jullåtar. Fy vad jag suttit och knåpat med att få ihop de där bingobrickorna, men det blev jättebra! I och med att de går i första klass och läsförmågan varierar rätt mycket så valde jag att i varje ruta både skriva låtens titel, men hade även en passande bild till som hjälp.  

De tyckte det var så roligt att de gärna hade kört det flera gånger. Därefter blev det fika till alla duktiga bingodeltagare. Vi hade fixat så de fick pepparkakor, clementiner och saft till. Sen överlämnade vi även varsin liten julpresent till all duktig personal som jobbar i klassen. Vi skippade julblomma utan hade köpt varsin flaska glögg, en ask choklad, en påse skumtomtar och ett doft ljus som jag hade in i cellofan med ett fint snöre om. 

Därefter tog jag med mig Leah och åkte hem till de andra. Hann bara hem och vända sen hade jag lovat att hämta Hugo från skolan så han slapp åka skolskjuts hem (han kommer hem så sent med den). Perfekt tänkte jag och tog med honom till frisören direkt efter att jag hämtat upp honom. Hugo var så långhårig så luggen gick ner i ögonen på honom så det var verkligen dags. Det tog sin tid då det var många som skulle klippa sig (drop in) men till sist blev även Hugo klippt.

Åkte hem igen och åt mat ihop med alla (med alla så menar jag att det var jag, Pontus, Hugo, Leah svärmor, svärfar, Linus, Leon, grannHugo och Jocke) innan vi var tvungna att packa in oss i bilen igen och åka för att hålla i Hugos klass juldisco. De hade ett juldisco förra året som blev så uppskattat så när barnen frågade oss klassföräldrar om det skulle bli något i år igen bestämde vi att det är klart det blir:-) 

Egentligen inte så avancerat det heller mer än att vi fick offra en fredag kväll och lite tid i förberedelser. Vi fick låna gympahallen i skolan gratis och köpte popcorn, varsin liten påse med godis och saft som vi bjöd på. Alla barnen hade så kul! Ja, även vi vuxna som var där:-) 

Till en början med så hade vi satt upp en hinderbana som barnen körde järnet i . Det visade sig vara ett rätt bra taktiskt drag. Då fick barnen nämligen göra av med rätt mycket energi redan i början av kvällen. 

Sen släkte vi ner och satte på discobeslysningen (julbelysning i olika färger som blinkade) och spelade musik så de fick dansa. Hade ett till avbrott för lek där vi delade upp så ena halvan av de som ville spelade killerboll och på andra sidan körde vi "hela havet stormar". De tyckte det var jättekul, och sen avslutade vi med dans igen. Ja, även en av deras fröknar kom förbi och sa hej till klassen och var med en stund. De blev verkligen överraskade man såg att de uppskattade att hon kom förbi och var med ett tag.

De två timmarna som discot höll på gick väldigt fort! Städningen efteråt gick också fort mot vad jag trodde. Vi var ju fyra vuxna som hjälptes åt vilket var perfekt. Alla barnen var så nöjda efteråt och vi fick lovord av flera föräldrar efteråt. Det tar ju tid att fixa, men så roligt när man ser att barnen tycker det är så kul! Och egentligen var det ju inget superavancerat som vi gjorde. 

Så skönt att ha avklarat (halva delen av) klassföräldraskapet. Inte så smidigt att det blev samma dag allting, men det löste sig väldigt bra ändå. När vi kom hem sen satte vi oss i soffan och kollade på handbollen, men jag somnade rätt snart. Tröttare än tröttast:-) 

//Sofie 

Inga kommentarer: