26 december 2017

Juldagen 2017

För första gången på flera år så hade vi en lugn skön dag hemma på juldagen. Vi skulle inte iväg någonstans eller hade något speciellt planerat. Riktigt skön familjedag hade vi!

Jag vaknade tidigt och kände mig pigg så jag drog till gymmet. Det är så himla skönt att ha orken att kunna träna igen. Jag hoppas så att det kan få fortsätta så nu! Jag behöver träna, min kropp behöver det. Jag känner av mina axlar och rygg mycket mer under perioder när jag inte kan träna. Sen blir jag mycket piggare och får mer energi av att träna. Saknar det väldigt mycket när jag inte kan träna. Så håller tummarna för att slutet av 2017 och kommande 2018 ska få vara ett bra år för träning för min del. Att min kropp ska kännas bättre och att mina bihålor vill hålla sig i schack:-)


Pontus drog iväg en sväng sen för att se till hans föräldrars djur och låna deras garage för att mecka bil. Jag och barnen höll oss hemma och gjorde absolut ingenting mer än nödvändigt. Jag slängde i ett par maskiner tvätt och tömde diskmaskinen på sin höjd. Barnen lekte med alla sina nya saker de fått i julklapp. Hugo fick PS4 av Erik i julklapp och av oss fick han tillhörande NHL 18 plus FIFA 18 så han var helt fast i det. Leah satt mest och badade fötterna i sitt fotbad (yes, hon fick sig ett fotbad).

Efter lunchen så kollade vi på en film innan vi kände att vi behövde komma ut en sväng. Speciellt barnen som inte varit utanför dörren på hela dan. Pontus och jag tog med dem och Ebbe ut på långpromenad i skogen. Blandad uppskattning till en början, men sen ville de mest leka i skogen och inte alls gå hem:-) Tyvärr gick vi rätt sent så vi hade inte riktigt tid att stanna och leka vid alla roliga ställen för det skulle snart bli mörkt. Lovade att vi skulle gå en sväng snart igen i skogen och då tidigare på dagen.




På kvällen tände vi i öppna spisen och grillade korv. Riktigt mysigt om man bortser från att Ebbe kräktes ner hela mattan som låg precis bredvid. Han lyckades äta upp massa kattmat hemma hos Pontus föräldrar så hans mage blev helt fel. Han har kräktes ner varenda matta här i huset snart. Jävla hund, blir dyrt det här då ett par av mattorna behöver kemtvättas...



Sen hade vi spelkväll här hemma. Våra barn älskar ju att spela sällskapsspel. De hade fått dessa två i paket i sin adventskalender på julaftonsmorgon så vi premiärspelade dem. Svarte Petter spelade jag när jag var liten och Löjliga Familjen var också kul. Väldigt lättsamt och enkelt. Passar och spela med mindre barn också.


Leah fick även Vildkatten som vi spelade. Det spelet är kul! Tog ingen bild på det men ni kanske vet vad det är för spel? Har fått träna upp mig på jobbet då barnen spelar det både i förskolan och på fritids. Jag vann rätt lätt över övriga familjen:-)



//Sofie

Inga kommentarer: