21 december 2017

Julförberedelser

Jag har tagit julledigt! Så himla, himla skönt! Var en rätt intensiv dag på¨jobbet igår så njöt extra när jag fick åka hem:-)

Den här dagen började tidigt då barnen hade sin sista dag i skolan med julavslutning. Efter jag skickat iväg dem med skolskjutsen så hoppade jag i mina kläder och drog in till Willys för att bunkra upp med mat inför helgerna. Var där straxt efter åtta och det var redan då rätt mycket folk. Tänkte det skulle vara rätt lugnt då de flesta kanske tar ledig imorgon för att hinna med de sista julförberedelserna. Plus att de flesta ju får lön imorgon men tji fick jag. Ändå hade jag tur för det var ännu mer på parkeringen när jag kom ut från affären.

Blev några till ärenden på stan innan jag åkte hem med alla kassarna. Fy, vad det är tråkigt att komma hem efter storhandling av mat! Tar ju sån tid att bära in allt och sen plocka fram och därefter ställa allt där det ska vara. Hann bara slänga ihop en omelett till lunch innan det var dags att hämta hem barnen.

Eller, Leah följde med en kompis hem så blev bara jag och Hugo. Jag hade ordnat med fika för att fira deras jullov så Hugo och jag myste till det med det framför en gammal julkalender på TV:n. Helt perfekt!

Blev kanske sittande där lite väl länge men till sist tog jag tag i mig själv och satte igång med städningen. Är faktiskt inte klar än. Behövde ta ett avbrott så hamnade här:-)

Annars tycker jag att vi ligger skapligt till med allt som ska göras. Känns riktigt skönt att för en gångs skull slippa stressa med massa dagarna innan.

Nu är det dags att ta tag i städningen igen. Pontus han kör rengöring av köket, Leah pysslar på sitt rum och Hugo har lämnat hemmet för att spendera natten hos farmor och farfar. Så bäst för den här mamman att köra sista racet med städningen:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: