29 december 2017

Kräftor till middag!

Det blev ingen vidare sovmorgon för oss i morse. Pontus var uppe och pigg som vanligt vid åtta och då kunde inte jag heller sova vidare. Åt frukost tillsammans och gjorde oss sen i ordning för att hämta hem barn och hund.

Vi stannade sen till och hälsade på i Elins nya lägenhet. Pontus hjälpte till att montera den nya sängen medans jag och barnen dansade sånglekar kring Minnas nya lektält, lekte gubben i lådan bland flyttlådorna och lekte kurragömma. Blev bjudna på fika också och sen kom även Erik och Frida över en sväng och sa hej.

Vi var tvungna att åka iväg sen då vi hade tid för besiktning av ena bilen att passa. Pontus och Leah drog iväg på det medan Hugo och jag åkte hem. Jag la mig för att läsa på sängen och somnade och sov som en stock! Vaknade upp en och en halv timme senare. Så skönt det var!

Tog sen tag i det enorma berget av rentvätt. Fy, så tråkigt det är! Tvätta går bra, hänga tvätten går bra men när det sen ska in i allas garderober så kommer tråkigheten som ett brev på posten... Det som är mest irriterande och jobbigt är att barnen alltid vänder till så dant i sina garderober. Så det jag får börja göra är att sitta och vika om och lägga allt tillrätta av det som redan är i garderoberna innan jag kan börja lägga in den rena tvätten. Har ni det problemet med? Men, men nu är det gjort i alla fall:-)

Leah är och leker hos kusin Emma så jag ska snart åka och hämta hem henne där. Pontus, jag och Hugo har ätit  enväldigt god middag ikväll. Hade kräftor kvar i frysen och med västerbottenpaj, vitlöksbröd och lite annat smått och gott till så blev det en riktigt lyxig fredagsmiddag. 


Alltså det är fredag idag. Jag är helt veckovill nu när jag är ledig. Men det är sååå skönt! Jag njuter verkligen av det. Tror att jag känner mig rätt pigg nu gör så mycket. I somras när jag hade semester så var jag ju dålig halva semestern. Stor skillnad och få vara ledig och känna energi i kroppen kan jag säga:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: