12 december 2017

Hugos gamla och nya rum

Det blev lite skillnad i Hugos rum. Det är verkligen inget stort rum så det gäller att planera och göra det bästa utav det. Han hade loftsäng innan med, men den här sängen var lite bättre. Både skrivbord, soffa, hyllor finns under och så är det en rejälare konstruktion. 


Sist vi gjorde i ordning hans rum var 2010 när Leah skulle födas och hon skulle få hans gamla rum på övervåningen. Den tvååriga Hugo älskade mönstret på draperiet som vi satte dit på hans säng. Nu ville han egentligen ha något annat (coolare). 

 

Jag knäppte de här bilderna när vi höll på att tömma rummet så det är bara möblerna kvar på bilderna. Om ni undrar var alla saker i övrigt är:-) 


Den fina stora tallrikshyllan var perfekt att ha böcker i! Tyvärr fick den väljas bort i det nya rummet. Har förövrigt sålt den och fått betalat, men ingen har hämnat den. Har skrivit och påmint två gånger men den stor fortfarande kvar ute på altanen. Får man sälja den igen då eller? 


Hugo hade en liten TV som han kunde spela sitt PlayStation på. 


Det blev lite skillnad med den nya sängen på plats. Soffan är även en bäddsoffa så den är helt perfekt om man har en kompis som ska sova över. Älskar förövrigt hans nya skrivbordslampa. Matchar det gula i Manchester United loggan på tapeten perfekt! 80 kr gav jag för den på IKEA. 

Taklampan däremot kanske ska bytas ut såg jag nu. Den där lampan har hängt där sen vi köpte huset typ. Jag hade den i mitt rum när jag bodde hemma. Kanske iallafall ta bort det virkade som hänger på den. Känns inte som det passar in riktigt:-) 

 
Bildkvalitén är som den är. Det är så svårt att ta bilder så här års i det här icke existerande ljuset. Speciellt när man som jag bara använder mig av mobilen när jag tar kort:-) 


Där byrån stod innan blev det plats för en större TV (mamma och pappa gav bort sin gamla tv, blev jättebra på väggen! Hans gamla lilla TV hade inte passat så bra. Tror knappt han hade sett något på den när han skulle spela) och även en hylla med lådor för förvaring. Känns som det blev mer utrymme nu än vad det var innan i rummet. 


Tavellister fick det bli istället för tallrikshyllan. Hade inte fått palts med tallrikshyllan då... 


...Hugo ville få plats att ha sitt hockeyspel framme. Köpte ett sånt här stativ till det så det är smidigare att kunna spela på det nu. Bara att dra fram det en bit och i lagom höjd är det också. Slipper alltså numer att ha det på köksbordet:-) 

Hugo blev så nöjd över sitt rum. Det blev som sagt en förtidig julklapp till honom. Det behövdes göra i ordning så det är väldigt skönt nu när det är klart! 

Får visa er hallen med sen när allt är på plats. Har fortfarande inte målat hatthyllan och skohyllan, men när det är klart och uppsatt så ska jag försöka visa bilder därifrån med.

//Sofie 


1 kommentar:

Sandra sa...

Vad fint det blev! Och vem vet, kanske flyttar in en liten kusin i bäddsoffan i helgen? ��