27 december 2017

Ingefära och Yoga

Var och handlade en snabbis inne på ICA igår och fick se den här skylten bland frukten.


Jag har hört flera som gör olika typer av ingefärsshorts som ska vara så bra för kroppen. Min kropp är i behov av allt som kan vara bra för den så jag slog till och köpte med ingefära hem för att testa jag med.

Det var ju rätt enkelt att få ihop och det luktade väldigt gott om det!


Fast smaken motsvarade inte doften kan jag säga. Smakar inget vidare om jag säger så, men tror kanske att det kan göra lite effekt. Det kändes som ingefäran trängde upp i hela bihålesystemet när jag drack det. Sen gick den känslan över rätt så direkt, men jag tänker att om man upprepar och dricker det regelbundet så kanske, kanske att det kan göra lite nytta?

Jag är öppen för att testa allt som kan göra det bättre!

Igår testade jag även något jag har tänkt jag ska försöka börja lite med igen, nämligen Yoga!

Jag har testat det förr men aldrig fastnat för det om jag säger så. Dock tror jag att det är precis vad min kropp behöver. Jag behöver mjuka upp kroppen och lära mig andas och slappna av. Jag körde ett 60 minuters program på en DVD jag hade här hemma. Tror jag köpt den (eller fått den?) någon gång men det har aldrig blivit av att jag testat.

Fast faktum var att det kändes bra! Det var ett Yoga pass med styrka för kroppen och jag känner faktiskt av det idag. Det är så mycket teknik med andning (vilket var rätt klurigt för mig som knappt kan andas genom näsan) och spänna kroppen på rätt sätt. Det gäller ju att man spänner och trycker ifrån med musklerna för då får ju kroppen verkligen träna.

Se om det är något jag lyckas hålla i. Det vore nog bra för min kropp som sagt. Ja, även för knoppen. Det är svårt men kör jag samma program nu några gånger så kanske jag märker att det går bättre. En gång i veckan vore väl inte orimligt?

Leah tycker jag ska lära mig stå på huvudet. Känner dock att det kanske är överkurs. Även om det ser väldigt häftigt ut när man ser de som klarar av det. Håller mig till det lite mer basic och enklare till en början med:-)


//Sofie 

Inga kommentarer: