17 december 2017

Tredje Advent

Idag har vi fått tända tredje ljuset i adventsljusstaken. Om exakt en vecka är det julafton, helt galet ju!

Vår söndag bestod av sovmorgon (ja, eller vi fick sova fram tills att Ebbe väckte oss). Körde på frukost och sen gjorde vi oss i ordning. Pontus gick ut för att köra in ved och jag åkte iväg för att samla in våra barn.

Hugo hade haft det jättebra hos sin kompis och Leah var mer än nöjd med övernattningen hos farmor och farfar. När vi kom hem igen så blev det bullbak! Har inte hunnit med att baka saffransbullar innan, men nu jäklar finns det bullar så det blir över.


Hugo hade sin innebandyträning sen så då packade jag med mig Ebbe in i bilen så tog vi oss en promenad medans Hugo tränade. Det gick ju sisådär med min återupptagning av gymträningen. Hann ju bara börja igen så blev jag dålig (igen). Glad att jag orkar med promenader iallafall.

När vi kom hem hade Pontus lagat till tuppen som vi fick av hans föräldrar tidigare i höstas när de hade sin tuppslakt. Riktigt gott var det ihop med såsen och den goda hasselbackspotatis. Hade köpt en lagrad julmust med som var riktigt god! Den kan jag rekommendera. Smakade fint till tuppen:-)



Sen var det dags för kvällens höjdpunkt! Barnen har tjatat sen igår, men nu är den äntligen klädd vår gran! Den blev så fin med både röda kulor, glitter, polkagrisstänger, flaggor och så mina fina loppisfyndade små julgransprydnader.


Så himla fina! Hittade dem på en loppis nu i höstas. Jag fick bara ge en femma per förpackning! De är gamla prydnader (syns i färgen) och så vackra! Det var det enda jag krävde skulle få vara med i granen annars fick barnen klä den fritt. De finaste granarna är klädda av barn. Så är det ju bara.


Önskar jag kunde säga att nu är jag laddad med energi och taggad för en ny vecka! Men jag hade snarare önskat att jag var ledig imorgon med. Har dessutom öppning imorgon så jag ska ta och krypa till sängs redan nu så jag orkar upp när klockan ringer innan fem imorgon. Bara tre jobbdagar kvar, sen jäklar tar jag jullov!

//Sofie

Inga kommentarer: