21 augusti 2016

Gårdagen


Igår hade vi en riktigt bra dag och kväll! Började med att åka ut till Asby där jag, Sandra (och Leon), Sarah och mamma rövade iväg svärmor en sväng. Hon fick inte vara hemma under tiden de andra ordnade inför kvällen så vi tog med henne och åkte och åt lunch på en restaurang i Ödeshög (av alla ställen). 56:ans bar heter det och var ett jättefint ställe! Jag har velat åka dit sen det öppnade för några år sedan men det har inte blivit av förrän nu. En restaurang i amerikans 50-tals stil i både mat och inredning.

Vi slog ihjäl några timmar där med god mat, dryck och efterrätt innan vi åkte hem till mig för att göra oss i ordning för kvällens kräftskiva.

När vi kom fram hade alla de andra gästerna kommit. Den stora överraskningen för den nyblivna 60-åringen var att vi hyrt in en trubadur som spelade under kvällen. Jättebra var det! Han var himla duktig och spelade många och blandade låtar.

Vi åt kräftor och såklart den obligatoriska kräftsoppan. Det sjöngs, gick tipspromenad, lektes med alla barnen och hade det allmänt trevligt:-)

Om ni frågar Hugo vad som var roligast så var det när hans mammas stol gick sönder så hon föll i backen. Jädrar, hela stolen vek sig och gick sönder i flera delar. Men jag var inte ensam om det så dagen efter kasserade vi alla stolar som var trasiga så ingen mer skulle sätta sig på dem så de skulle gå sönder. Även om det hade varit lite roligt hoho.



Vi sov över där ute så vi hjälpte till idag med att städa undan allt och göra i ordning efter gårdagen. Det här är ju tradition med kräftskivan ute hos Pontus föräldrar. Mamma och pappa tar alltid med sig sin husvagn som de sover i och även barnen sover där då sängplatserna inne i huset brukar gå åt rätt bra. Vi är ju några stycken varje gång:-)

För varje år har ju barnaskaran utökats med. Första året var det inga barn med innan Hugo var med på sin första kräftskiva -08. Därefter har det tillkommit ett barn nästan varje år. I år var det 11 barn tror jag vi kom fram till. Barnen har ju nu blivit rätt stora nu och leker så himla bra ihop! Jag och Sandra körde kurragömma och kull med alla men de körde slut på oss totalt!

Alla barnen hamnade sen framför en film och låg utspridda både i sofforna och på madrasser. Såg så himla mysigt ut:-)

Himla rolig dag och kväll var det! Nu är det bara ett år kvar till nästa gång:-)

//Sofie


Inga kommentarer: