19 augusti 2016

Tranås - snåljåparnas kommun


Alltså vad trött jag blir på den här kommunen! Har blivit det alldeles för många gånger bara i samband med Leahs skolstart. Nu har de beslutat att skolskjutsarna kostar för mycket så nu ska det sparas, sparas, sparas! Konstigt att det alltid är vården och skolan som blir de drabbade när det ska sparas här i kommunen. När det kommer till utsmyckningar av olika slag (typ dyra konstverk som står i rondellerna) då finns det pengar att spendera minsann men barn, sjuka och gamla de får inget kosta!

I alla fall så har det beslutats att inför i år så ska skolskjutsarna begränsas. Det ska samåkas mer och vara färre avgångar. Det innebär för mina barn att de får åka hemifrån klockan 07! Prick 07. De börjar skolan 08.10 och det tar typ 10 minuter att åka med bil in till skolan hemifrån oss. De får alltså åka 1 timme och 10 minuter innan skolan börjar. Är det riktigt klokt?

Hugo har de tidigare alltid hämtat vid 07.30 men nu ska de hämtas en hel halvtimme tidigare plus att de är framme vid skolan redan 07.40-07.45, alltså en halvtimme innan skolan ens börjar!

Sen har vi det här när de ska åka hem. Leah slutar kl. 13 alla dagar men hennes skolskjuts hem går inne förrän 14.15! Hon får alltså vara kvar på skolan 1 timme och en kvart extra de dagar hon ska åka buss hem. Då får hon tillhöra fritids den stunden mellan skolans slut och innan bussen kommer. Det är ju inte heller klokt! Behöva vara kvar på fritids när hon inte behöver vara där!

Pontus blev så arg så han åkte till stadshuset igår och bad om att få prata med den ansvarige och se det fick han. Men det hon hade och säga gav jag inte mycket för. Det kommer i vilket fall inte kunna bli några ändringar den här terminen var väl det vi fick reda på.

Tycker det är rent för jävligt. Egentligen har jag god lust att säga ifrån skolskjutsen då kan jag köra dem själv de dagar som de kommer behöva skolskjuts. Men och andra sidan vill jag inte det heller. Det känns som det är deras mål med hela det här. Att föräldrarna inte ska vilja ha skolskjuts så spar de in massa mer pengar på det.

Våra barn har faktiskt lagligt rätt att få ha skolskjuts. Jag ger mig inte. Jag har redan pratat med två andra berörda som också ska lämna in skriftliga klagomål om det här. De ska minsann få höra oss som är missnöjda och jag tänker inte sluta innan det blir en förändring! Förändring till det bättre!

//Sofie 

Inga kommentarer: