01 november 2012

Barns sovrutiner

Blir man någonsin klok på barn och deras sömn? Vi är inne i en dålig period. Igen. Natten som var till idag så var Leah vaken och ledsen och kom in till oss. Slutade med att hon sov mellan mig och Pontus. Pontus störs ju inte av att ha sovande barn i sängen men det gör jag. Sparkar hit och dit och barn som rullar runt...Jag sover som sämst när barnen sover mellan oss.

Med andra ord kan jag slå vad om att det kommer komma en liten tjej intrippande på sina små söta fötter inatt också som vill sova hos mamma och pappa. Det krävs inte mycket för att komma in i dåliga rutiner.

Sen är Hugo morgonpiggare än morgonpiggast för tillfället. Den här veckan har han gått upp tidigare och tidigare för varje dag. Och ändå lägger han sig vid 20 om kvällarna och det är ju inte tidigt.

Men som idag slog allt fel. Hugo gick upp halv fem och somnade i bilen på väg hem från dagis. Ja det gjorde Leah också. Två vrålförbannade barn hade vi här hemma sen. När Hugo väl lugnat sig så somnar han i soffan. Klockan 18.15. Gahh han kommer ju gå upp vid 04 i morgon. Orkar inte...

//Sofie


Inga kommentarer: