18 november 2012

Man ska inte tro på allt man hör


Visst är det väl så? Den senaste tiden har jag slagits av hur mycket skitsnack det är i omlopp där ute. Det är det väl alltid men just nu har jag liksom reagerar väldigt mycket på det. Och även hur mycket som folk verkar tro på allt som sägs och på allt som hörs. "Joho för det har jag hört av den som hörde det av den och då måste det ju bara vara så!" Eller kanske inte. Att höra något i femtehand innebär väl att historien hunnits ändrats rätt många gånger på vägen. Och för att inte tala om de historier som är helt ihop komponerade av någon människa utan bättre fritidsintresse.

Det mest fascinerande är när man hör en sak om en person från ett håll och något helt annat från ett annat håll men som handlar om samma person. Är det liksom inte bättre och hålla käften ibland och inte sprida massa osanningar. För allas skull? Det är så jag mår dåligt när jag hör hur folk pratar på.

Jag beundrar folk som kan hålla käft. Jag tillhör inte dem kan jag erkänna ( men det finns ju olika nivåer av det hela) och det är väldigt många fler som inte gör det. Det finns ju väldigt många som inom sitt jobb har tystnadsplikt men hur väl hålls den egentligen? Ja inte ens när det kommer till något så allvarligt som tystnadsplikt inom jobbet kan folk inte hålla klaffen.


Jag älskar skvallertidningar och kändisskvaller. Men jag kommer aldrig förstå mig på folk som vill bli kändisar. Fatta hur mycket sånt här de får utstå? Idag kan du ju bli känd bara för att det skvallras och skrivs mycket om dig. I stort sätt. Kul liv. Jag mår ju dåligt bara av det här vardagsskvallret. Vem det en må handla om så är det ju inget trevligt. Eller är det bara jag?


Inte det att jag inte gillar skvaller men det är skillnad på skvaller och en hög med osanningar...Och sen handlar det faktiskt om respekt för andra människor.

Något att tänka på. För oss alla. Även mig. Det är något som jag vill bli bättre på i alla fall.

En liten tankereflektion så här på en söndag morgon:)

//Sofie



2 kommentarer:

Emelie sa...

Håller med dig till fullo Sofie! Trevlig söndag, ses kanske på jobbet imorgon?!;) kram

Zouphie sa...

Japp det gör vi Emelie:))