02 januari 2013

Kastrerade hanhundar


Måste hör mig för här om det är någon som har erfarenheter av att ha kastrerat sin hanhund? De säger ju att man ska vara försiktigt med maten efter att ha kastrerat sin hund då de har lättare att gå upp i vikt. Vi har inte ändrat något i Pokers mat så han har inte gått upp i vikt. Däremot något helt annat.

Hans aptit har ökat något enormt! Det resulterar i världens tiggeri vid bordet och inte bara tiggeri längre. Han försöker sno mat om det ligger alldeles för bra till. Till exempel om Hugo äter en smörgås vid soffbordet som är lågt och lätt för Poker att komma åt. Går man från bordet så kan man vara säker på att han försöker knycka smörgåsen. Det här är inte likt Poker hur han var innan vi kastrerade honom.

Det måste bero på att han är mer hungrig och har större aptit än innan. Mycket mer än innan han kastrerades.

Funderar på att ringa ner till veterinärkliniken och fråga om tips på annat hundfoder. Foder som mättar mer. Säkert svindyrt men det skulle ju vara värt ett försök. Just nu är det inget kul alls. Känns som vi bara skäller på honom hela tiden då han sitter och tigger så fort vi bara öppnar kylskåpsdörren.

Det har verkligen blivit värre och värre...Idag när vi åt mat så åt Poker till och med upp barnens sallad som de tappade på golvet. Sallad?! Det har Poker aldrig ätit förut.

Nej får nog ta mig ett telefonsamtal med veterinären. Men om det är någon annan som varit med om något likanade tar jag gärna emot tips!

//Sofie

1 kommentar:

Ida sa...

Känns igen, vår är lite likadan ;) Leta efter ett hundfoder med mycket fullkorn i, tänk på samma sätt som med människor. De flesta veterinärfoder består mest av vita kolhydrater till höga priser så skippa de! Sen kan du muta honom med morötter och vitkål osv de mättar bra!! Morötter är favoriten är hemma! Sen kan man behöva påminna dem om vilka regler som gäller hemma, de verkar vara så att vissa regler och rutiner försvinner i samband med en kastrering.. Lycka till!