10 januari 2013

Täppta näsor


Skulle in till stan för att köpa några plåster som man kan ha på näsan när man är förkyld. Till barn alltså. Leahs täppta näsa ger ju aldrig med sig. Hon har varit jättejobbig flera nätter då hon får panik när hon inte kan andas ordentligt igenom näsan när hon sover. Ja vi har provat både koksaltlösning, nässpray, ha huvudet i högt läge när hon ska sova etc... Såg detta på TV:n och tänkte att det här kan ju vara lösningen på vårat problem:)

För en gångs skull var jag glad över det stora utbudet av apotek här i vår lilla stad. Så klart hade de inte nezestrips (som plåsterna heter) på de två första apoteken men på det tredje fanns det!

Men såklart fanns det bara från 5 år. Görs tydligen inte till mindre barn. Men jag valde att köpa det ändå och prova. Det var nämligen bara storleksmässigt som det var från 5 år. Inte medicinskt farligt för mindre barn. Se om det fungerar. Hoppas hoppas. Någon annan som provat?

//Sofie

1 kommentar:

Cissi sa...

Jag har använt dom på ebba och de är säkert bra om de sitter KVAR på näsan under natten... De ramlar av nästan direkt!! Och så är de ju svindyra!