05 januari 2013

Köpa Ny Bil?

Vi är i tankarna av att införskaffa oss en ny bil. Vår kära v70 känns som den gjort sitt snart...sak efter sak som går sönder. Vi är inte helt hundra en på hur vi ska göra. Pratat och kollat på olika bilar. Sett över ekonomin  för att se vad vi har råd med. Provkörde en bil i går och idag var vi hos tre andra bilhandlare och kikade runt.

Lutar åt att vi vill ha en diesel då vi har så hög bränslekostnader varje månad så som vi har det nu. Och så en bil som är snäpet mindre än v70. Nu har vi inte ett sånt behov av att ha en så stor bil.

Barnen åker knappt vagn längre. Eller Leah är det som gör det ibland (ibland = typ aldrig men det händer) men då har vi ju bara en liten sittkärra till henne. Ingen syskonvagn som ska med där bak längre. Räcker med att ha en bil så Poker får plats i bagaget.

Leah kommer ju så småningom vändas framåt också så det behöver inte vara en bil med jättestort baksäte heller. För det var ju det tråkiga med två bakåtvända barn, det tar rätt mycket plats för föraren och för passagerarsätet där fram. Vi har ju varit så rediga (för en gångs skull) och följt alla rekommendationer om att ha barnen i baksätet. De har aldrig suttit fram i bilen.

I v70 har vi haft gott om plats men som sagt behöver vi inte ha en så stor bil längre. Någon mindre liten pärla som drar mindre bränsle. Det är vad vi skulle behöva. Och som håller ihop och inte går sönder. Det vore kanon:)


Sån här kia cee´d bil skulle jag kunna tänka mig! I all fall och få provköra en och se hur de ser ut i verkligheten och hur de är och köra. Om det är något att ha. Läst på nätet om den och då verkar den bra. Precis vad vi är på jakt efter. Men men vi får väl se:)

//Sofie 

Inga kommentarer: