02 januari 2016

Ingen vidare början

Året kunde fått inledas på ett bättre sätt för min del.

Vi firade in det nya året hos Emma och Per och hade det väldigt trevligt. Kände mig dock lite små konstig i kroppen ju närmare tolvslaget vi kom men trodde det berodde på att jag ätit för fort/mycket/onyttigt så tänkte att det går över.

När vi kom hem sen på natten gick det inte över alls utan tvärtom. Fick sån smärta i magen och den blev bara värre. Den var ihållande och gav med sig. Började svettas och frysa om vartannat och mådde skit hela natten.

När morgonen kom och inget hade förändrats utan jag fortfarande gick runt och inte kunde komma till ro pga. smärtan så sa Pontus till mig och ringa sjukvårdsrådgivningen.

De sa att jag skulle åka in till akuten på en gång så mamma var snäll å kom så hon kunde köra in mig. Pontus blev hemma med barnen.

Väl där blev jag undersökt och fick lämna en hel drös olika prover. Då de inte kunde fastställa vad det var och jag fortfarande hade så ont blev jag inlagd med dropp och fick morfin mot smärtan.

Hej och hå så skönt det var när morfinet gjorde sitt. Då mådde jag som en prinsessa☺ Jag fick sen göra ultraljud och röntgen av magen och lämna ännu mer prover. Har aldrig blivit så stucken innan och jag som är nålrädd av mig men smärtlindringen den  hjälpte även mot det☺

Läkaren sa att det är svårt att kunna säga vad det är när man får smärtor i magen. Det är oftast lättare och utesluta vad det inte är så det har de gjort. De har uteslutit en väldans massa olika saker så det känns skönt på sitt sätt att veta att det i alla fall inte är det eller det.

Läkaren hade ett par olika teorier om vad det kan vara. Sista budet jag fick idag när vi pratades vid var att de trodde det var  inflammation i bukspottkörteln som ställt till det hela. Smärtlindring och vila är det som gäller just nu. Blir det värre ska jag höra av mig och åka in igen direkt.

Smärtan är inte alls som igår men den är fortfarande där så de små tabletterna är mina bästa vänner just nu.

Så det blev min start på 2016. Får hoppas att fortsättningen blir bättre!

//Sofie 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, stackars dig, hoppas att det blir bättre snarast. Kramar Annsofie

Zouphie sa...

Tack❤