18 september 2012

Björns Laxlåda

Här hittar ni receptet

Står i ugnen nu och väntar på att bli klar. Se hur det smakar.

Så roligt att prova nya saker! Det bästa med att vi börjat äta LCHFinspirerat igen är att denna gången gör vi det annorlunda. Mer inspirerat av LCHF alltså.

Den här gången letar jag recept till varje dag och nästan alla recept vi hittills lagat har innehållit mycket mer grönsaker än tidigare. Alltså vi åt grönsaker innan också. Typ sallad, gurka, tomat, nån paprika och lite majs. Ibland (ibland) orkade jag riva morötter och visa gånger blev det kanske en påse frysta grönsaker som kokades. Tror inte det är något ovanligt men hur roligt är det?

Nu handlas det både palsternacka, morötter,vitkål,rödkål,rättikor,endiveblad,rädisor,kålrötter,blomkål broccoli,zuccini,squach,schalottenlök,kronärtskocka,fänkål,sparris...Bland annat. Lite skillnad!

Dessutom överdriver jag inte det här med fettet. Matlagningsgrädde istället för vispgrädde tex. Mycket grönsaker, mycket protein och mindre kolhydrater. Får ju i sig en hel del kolhydrater genom grönsaker ändå. Speciellt vi som äter alla grönsaker. Och även bär och frukter.

Här hemma till vardags kör vi så. Skulle det bjudas på annat någon annanstans eller inte vara för krångligt att hitta alternativ så vad gör det? Men självklara saker som inte är direkt nyttiga (men åh så gott:) får vänta till festligare tillfällen.

För en gång skull känns det som vi hittat vår grej. Dessutom är det bra att barnen får lära sig äta nya saker och prova nya smaker.

Grundprincipen är väl att laga middagar utan kolhydrater. Mer grönsaker istället. Och inte ta det här på för stort allvar:) Jag menar potatis är ju bland det godaste tillbehören som finns! Det tänker jag inte leva utan:)

//Sofie
 

Inga kommentarer: