29 mars 2011

Det här med dagis..Eller förlåt förskola:)

Har läst på olika bloggar och det heta ämnet nu är hur vida man ska ha sina barn på dagis eller ej. Och hur gamla barnen ska vara innan de sätts i barnomsorg i så fall..Asså alla familjer är ju olika! Alla barn är olika, alla föräldrar är olika! Man kan inte bara säga att si eller så är bäst.

Vår familj behöver två inkomster. Att bara Pontus ska jobba (ja eller om jag fick jobb så Pontus skulle vara hemma, ni fattar. Här kommer man ju in på jämställdhet också ojoj det berör mycket det här med dagis. Oj förlåt förskola) och jag gå hemma tills Hugo och Leah börjar lekis (förskoleklass heter det ju numer sorry..) går liksom inte. Men alla är vi olika så därför tycker jag det är inget man ska lägga sig i för mycket med att säga att si och så är bäst. För vad vet vi om andra liv?

Sen tycker jag faktiskt att vi ska vara tacksamma här i Sverige. På många bloggar och forum jag läst om nu så klagas det på vår föräldraledighet, what??? Vi har den BÄSTA föräldraledigheten i världen!!! Inte i något annat land kan du gå hemma med dina barn och få pengar av staten under så lång tid! Problemet (om man nu vill se det så) är ju att vårt samhälle bygger på att båda föräldrarna i en familj ska ha ett jobb och en inkomst. Så att då den ena (oftast kvinnan ju) kan vara hemma med barnen. Och det är ju något annat att diskutera:)

Sen har vi i Sverige något annat att vara stolta över och det är högskoleutbildade personer som vill göra allt för att våra barn ska trivas och utvecklas bra på sina förskolor (haha se där jag lär mig förskola, inte dagis:).

Låt folk göra som dem vill och gör själv som du vill. Dagis eller inte.

//Sofie

Inga kommentarer: