20 mars 2011

Hallonbollar

Vad är detta tänker ni? Rosa chokladbollar? Nepp. Det är Hallonbollar och nyttiga sådana! 1 dl hallon, 1 dl hasselnötter, 1 dl mandel mixa det och ta sen kokos att rulla dem i. In i kylen så de får stelna och du har gjort dig ett par hallonbollar:) Faktiskt riktigt goda! Jag brukar alltid vilja testa om jag ser något nyttigt godis eller recept på kakor som ska vara nyttiga. Och oftast smakar de ju piss för kakor och godis ska ha socker och annat onyttig i sig för annars är det inte kakor och godis. Men ändå måste man ju bara prova för tänk om jag skulle hitta något som är nyttigt och gott som jag kan stoppa i mun när sötsuget slår till:)

Ett exempel är en bok jag köpte för 350 kronor som heter "Baka med LCHF" Gud så bra tänkte jag, massa nyttiga goda kakor och sånt! Sen var det ju det där med ingredienserna. Hälften var ju tvunget att beställas hem från nätet. Sukrin var en ingrediens. Sukrin har man istället för socker. Och vad det än står och vad folk än säger är det inte socker, det smakar INGENTING! Jag köpte 3 påsar för, ja säkert 300 kronor och då var det extrapris. Världens dyraste och äckligaste kladdkaka fick jag för de pengarna. Jag är lätt att lura på pengar när det kommer till sånt haha, fråga Pontus som fortfarande är sur över de där påsarna med sukrin som bara står där i skafferiet:) Men dess hallonbollar innehåller ju vare sig dyra/konstiga eller äckliga ingredienser. Och de blev goda!!!
Hugo var min hjälpreda i köket. Han tyckte mest om mandeln. Så mycket att han skulle försöka hälla dem från påsen rätt in i munnen. Det gick sådär:)

Inga kommentarer: