09 februari 2014

OS och backhoppning

Inte bara Hugo som diggar backhoppning även systeryster har fattat tycke för denna sport. "De hoppar ju så högt och långt!" för att citera Leah. 

Vi satt och kollade på medaljceremonin förut när Markus Hellberg fick sitt silver. Vann gjorde ju Cologna. Hugo står och kollar länge sen frågar han: "Mamma är Danmarks flagga röd?" Ja det är den svarar jag. "Har den ett vitt kors i mitten?" frågar Hugo. Jo det har den ju svarar jag. 

Hugo helt upprörd."Men de säger ju fel! De hissar ju Danmarks flagga i flaggstången men de säger att det är Schweiz som vunnit!" 

Alltså det är så roligt med barn och höra hur de tänker och tycker om saker och ting. De tänker ju så rätt och så klokt men ändå inte riktigt. Eller det kanske är precis det de gör?:-) 

I alla fall så har det hållits ett lugnt tempo här hemma i dag. Leah har fortfarande feber och natten till idag var rätt jobbig. Lyckades till sist övertala henne så jag fick ge henne alvedon. Så svårt när hon inte själv vill hur gör man då liksom? Kan ju tvångstrycka upp en supp i rumpan på henne/trycka ner medicinen i halsen. Visst man behöver inte ge medicin men när ens barn har 40 grader i feber vill man ge dem vad som för att de ska bli lite bättre. 

Jag känner mig fortfarande dassig jag med. Nu har förkylningen satt sig i ögonen så linser är bara att glömma. Ögonen blir superirriterade då och så bara rinner de. Börjar få ont i bihålorna också så jag har fått ta till nässprayet. Hatar verkligen att ta nässpray. Usch det är en så obehaglig känslan när man sprutar in det i näsan. Men nu känns det som jag måste. Om den här förkylningen vill ge med sig nån gång... 

Tog mig i alla fall i väg och handlade mat förut. Dagens mest ansträngande gärning. Skönt med en lugn dag. 

Eller Jocke och Tina tittade förbi på en kaffe också till Hugos glädje. Han tycker vi har varit rätt tråkiga här hemma idag. Jag förstår honom. 

Men bäst och vila ordentligt för imorgon blir det ett kvällspass på jobbet för min del. Skulle jobbat dag men lyckades byta men en kollega så jag kan vara hemma med Leah på dan imorgon. Sen är jag ledig några dagar innan jag går på igen på torsdag så hoppas verkligen den här skiten ska gå ur kroppen tills dess. På ett sätt ska jag inte klaga för så sjuk är jag inte men jobbigt när man går omkring och är såhär halvsjuk hela tiden. Man är inte tillräckligt sjuk för att stanna hemma från jobbet men man har inte energi till så mycket annat. 

Jaja så är det. Bara och gilla läget. Nu ska vi fortsätta att kolla in backhoppningen här hemma. Sån där sport som man endast kollar på bara för att det är OS:-)

//Sofie


Inga kommentarer: