12 maj 2014

Den oförglömliga svensexan

Anledningen till att blogginlägg uteblev igår? Jag var vaken hela natten mellan lördag- söndag och började sen jobba klockan 07 igår och slutade 16. Därefter var det hem och byta kläder för då skulle vi åka och kika på Hugo när han hade dansuppvisning med sin dansgrupp. När vi kom hem efter den var det matlagning som gällde för att sen totaldäcka i soffan. Båda jag och barnen somnade där.

Jamen varför var du uppe hela natten för kanske du frågar dig nu? Ja ni det är ju en historia. Pontus hade ju sin svensexa på lördagen. Vad jag förstod det hade de haft en jättelyckad dag med flera olika aktiviteter som sen avslutades hemma hos en av deltagarnas i hans hus med grillning och ja lite dricka till.

Pontus var glad och full och skulle gå ut för att kissa (eller nåt) varpå han inte känner sig så bra och får för sig att ta sig en liten promenad för att piggna till. Inget säger han till någon. Ingen mobil, inga nycklar och ingen plånbok har han med sig. Nej inte ens skor på fötterna. Men går iväg gör han. Sen minns han inte så mycket mer än att han kände sig trött och frusen och gick då in i ett hyreshus och ner i källaren där han somnade.

De andra hade ju ingen aning om varit Pontus tagit vägen. De letade och letade och blev oroliga. Till sist ringde de polisen för att höra med dem och de tog det verkligen på allvar då de kom nästan direkt och började söka efter Pontus. Flera polispatruller plus en hundpatrull var ute och sökte efter honom.

Behöver jag ens förklara hur orolig jag var? Eller vi alla var. Tror varenda en vi kände var ute och letade efter honom. Var rätt glad att barnen var och sov hemma hos farfar och slapp se allt.

Efter många timmars letade så hittade polisen honom till sist. Pontus hade vaknat till och bestämt sig för att ta sig hem. Han hade snott en olåst cykel på tågstationen och börjat trampa hemåt men han hann inte så långt innan polisen såg honom och han blev hemskjutsad.

Ja herre min gud vilken cirkus det var! Är bara väldigt glad att allt slutade bra. Man får ju upp världens bilder i huvudet över vad som kan ha hänt honom. De andra deltagarna på svensexan hade inte upplevt honom som så full så de hade väl aldrig trott att han bara skulle knalla iväg sådär utan att säga något till nån. Och utan skor på fötterna!

När han äntligen kom hem var jag mest arg på honom. Var ju jätteoroliga de där timmarna när vi inte visste vart han var någonstans men nu efteråt kan man ju skratta åt det faktiskt. Slutet gott allting gott. Fast Pontus kommer ju bli mobbade för det här hela livet men det kan han ha:-)

Så här kan ens strumpor ser ut om man vandrar omkring utan skor i flera timmar i endast strumplästen. 
//Sofie


Inga kommentarer: