21 februari 2011

Sår i hörselgången

Det var inte trumhinnan som gått sönder. Hon har fått ett sår i hörselgången så det var det som gjorde att det kom blod. Men herregud varför kan man inte få träffa en läkare som kan svenska för? Inget emot utländska läkare, inget alls, men snälla svenska borde väl vara en självklarhet för att få jobba på läkarmottagningar i Sverige?

Vi har träffat den här läkaren en gång tidigare, sist när vi var på öronkontroll. Men det kom hon ju inte ihåg. Och hon frågade om all öroninflammation etc. När? Vilken läkare var vi hos då? När slutade hon äta senaste pencillinkuren? Ähh har de inte journaler där sånt antecknas i? Jag håller verkligen inte koll på allt det..Hon har ju varit hos läkaren fler gånger för sina öron än vad jag någonsin varit och då skiljer det 22 år på oss.

Sen frågade hon om hon ramlat på örat. Och det har hon inte vad jag vet eller sett. Då frågade hon om jag hade fler barn. Jag sa att hon har en storebror på 2 ½ år. Ja då var det ju Hugo som stoppat in något i örat på henne så det var ju därför hon fått såret. Det visste läkaren det var hon bombsäker på. Fasiken vad hon vet. Mer än jag som lever ihop med mina två barn.

Örondroppar med pencillin i skulle vi få till Leah. Läkaren gick iväg för att skriva receptet på det men kommer tillbaka 15 minuter senare (trodde vi förstått fel att hon inte alls skulle komma tillbaka och var på väg att gå typ). Då visade det sig att så små barn inte alls får använda de dropparna. Så nu är det bara vänta och hoppas det läcker ihop av sig självt. Och inte peta henne i öronen. Samt hålla särskilt uppsikt över Hugo så han inte stoppar in något mer i sin systers öron. Ja suck..

Frågade om hennes öronkatarr också så det kikade hon på. Och den är kvar. Så nu ska vi höra av oss i april/maj och få en ny tid så de kan kolla öronen. Är det kvar då får vi remiss till öronspecialist och eventuellt blir det rör i öronen då. Men det återstår att se. Hoppas skiten har försvunnit av sig sälvt tills dess.

//Sofie

2 kommentarer:

Jennie sa...

Nämen Hugo då! Har Leah en bulle i örat? :D

Zouphie sa...

Haha ja och det är Hugo som har stoppat dit den.-) Mohaha humor:)