18 februari 2011

Viktresan

Jag har ju inlett operation "gå- ner- alla- jävla- överflödiga- kilon- en- gång- för- alla". Hittills jag det ju inte gett något resultat. Därför tänkte jag göra en liten mer ambitiösgrej av det och verkligen kolla vikt och mått en gång i veckan (eller är det för ofta?) och skriva här hur det har gått.

Mitt upplägg är kanske känt sen tidigare men för att göra det hela snyggt och prydligt skriver jag det en gång till. Sen den torsdagen den 14 januari (det var då gymkortet införskaffades och jag bestämde mig att nu jävlar) har jag gjort och följer följande program:

Gymträning: Måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar
Då tränar jag både kondition och styrka. Först uppvärmning på crosstrainer i 10-15 minuter i rätt högt tempo. Sen ett styrkeprogram som går igenom hela kroppen, tar väl typ 45 minuter. Sen avslutar jag alltid med minst 20 minuter hård kondition. Typ löpband eller cykling.
Promenader: Försöker gå varje dag och har lyckas hålla det väldigt bra. Någon enstaka dag det inte blivit av och det gör inte så mycket bara jag går majoriten av veckans dagar.
Magövningar: Gör ett program med magövningar taget ur tidningen "Mama" som ska trima upp mammamagen riktigt bra (sägs det..). Det är fyra olika övningar som görs i en minut 3 gånger var. Gör detta varje kväll. Hänt en gång att jag inte gort dessa och då tog jag igen det dagen efter och körde två gånger då istället. Farligt att komma ur rutiner:)
Situps: Gör minst 100 situps morgon och kväll. Vet att folk säger att situps är inget man ska göra den och den övningen istället det är mycket bättre! Men någon nytta måste det ju göra?? Inte kan jag ju få en tjockare mage av att göra det i alla fall.

Ja det var väl allt. Som sagt har jag hållt på i över en månad nu och vågen visar inte mindre och inte heller måttbandet. Men jag läste i en träningstidning att folk gör ofta felet att man vill se resultat så fort. 12 veckor sa denne tränare att man ska kämpa på och sen kunna se fina resultat. Så 12 veckor. Jag tänker ge mig fan på att köra detta fram till 1 maj då våran lilla "gå ner i vikt" tävling slutar. Det blir ju 15 veckor totalt då tror jag? Och har jag inte lyckas se några resultat då. Då har jag rätt att vara bitter. Men inte innan. Jag har ju en tendens att bli bitter efter att kämpa och aldrig något resultat få se. Men som sagt 1 maj, 15 veckor.

Ja sen självklart inkluderar ju detta att inte äta en massa skit. Men det är ju självklarhet. Men helt förbud kommer jag inte köra på. Helger (dvs. lördagar) är undantag. Måste ju vara realistisk i vad jag kan klara av:)

Här är då mina mått. Till och börja med kan jag ju meddela att jag är 165 cm över havet:)

Vikt idag: 62.9 kilo
Mage (mäter vid naveln och runt där jag är tjockast): 96 cm sorliga centimetrar

Det är dem måtten jag tycker är det viktiga i mitt fall för det är det som jag vill se resultat på.

Nu tänker jag inte vara en vekling som ger upp. Jag ska klara det här! Nu har jag ju möjlighet och tid att lägga på det. I sommar/höst om jag jobbar kommer det bli mycket svårare. Få ha det i bakhuvudet varje gång jag är trött och tror jag inte orkar:)

//Sofie

2 kommentarer:

Jennie sa...

Heja Sofie, friskt humör!

Zouphie sa...

Tack Jennie:)