20 februari 2011

Vart är sjukvården?? Jag kan inte hitta den!!!

Sitter och äter då Pontus ser att det rinner blod ur Leahs ena öra. Det örat som hon haft den värsta öroninflammationen i. Fuck. Hon har inte ont men gnor sig mot örat. I och med att hon inte skriker eller gnäller något speciellt så tycker vi att sjukvårdsrådgivningen är ett bra alternativ. Sätter mig vid datorn och söker. Får fram Jönköpingsläns landsting och nummer 1177 som ska leda mig till sjukvårdsrådgivningen. Ringer och hör en röst säga: "Jönköpinglän är inte anslutet till detta nummer". Det måste vara fel? Jag sitter ju här med deras hemsida uppe med nummret till sjukvårdsrådgivningen. Det står ju klart och tydligt. Ringer igen men får samma svar.

Tar då fram BVCboken där viktiga nummer finns nedskrivna av vår BVCsköterska. Provar först med Barn och Ungdomsmottagningen här nere på vårdcentralen. Rösten på sjukvårdsupplysningen sa även hon att vi skulle vända oss till vår lokala vårdcentral så det verkade som ett bra val. Ringer och såklart bara telefonsvarare. Den rösten hänvisar oss till ett nummer ner till Eksjö. Ringer dit och då visar det sig att de (näst intill) har identiska öppetider som här i stan?? Varför, varför hänvisar man då folk dit?

Nästa nummer i BVCboken är barnakuten i Jönköping. Ringer och ringer. Då kommer ytterligare en telefonsvarare upp i örat på mig som meddelar att de har mycket att göra nu och att man får återkomma. Ja om inte fallet ansågs livshotade för då skulle 112 uppringas. Vi återkommer och återkommer men får samma besked varje gång, att vi ska återkomma lite senare då personalen har mycket att göra.

Ringer då växeln till Höglandssjukhuset i Eksjö. Vill bli vidarekopplad till akuten men när hon i växeln frågat ut mig om fallet så hänvisas jag till samtliga ställen jag redan ringt till. Men tillslut går hon med på att koppla mig till ja säg mig inte vart jag orkade inte hålla koll på allt längre... I vilket fall ringer det 40 minuter senare upp en sjuksköterska. Sjuksköterskan (som tur var) var väldigt trevlig frågar och förklara väldigt bra.

Förmodligen är det trummhinnan som gått sönder. Det brukar inte var rent blod som kommer ut då men i undantags fall kan det vara det. Och i och med att Leah ändå var på gott humör, åt som hon brukade och ingen feber hade så tyckte hon inte det var nödvändigt att åka ner till akuten nu i kväll. Det första jag ska göra imorgonbitti är att ringa ner till barnmottagningen här i stan och få en tid direkt ner så de kan kolla hennes öron då.

Det ska inte vara lätt att vara sjuk.

1 kommentar:

Ida sa...

Hej igen!
Fy fan vad jobbigt det är när man är orolig för de små och får kämpa sig till minsta lilla info. Det är så typiskt att barnen ska bli sjuka på helgen också. Theas trumhinna sprack också vid ett tillfälle men då var det mest var som rann ut. Minns hur ont hon hade innan den sprack.

Ha det så gott och hoppas att det blir bra snabbt.
Kram Ida