19 augusti 2014

Fina gamla saker

Två nya (men gamla) saker har nyligen fått flytta in här hemma.

Dels en klocka som ursprungligen kommer hemifrån min farfar och farmor. En jättefin gammal klockan i ljusgrön färg. Man måste vrida upp den med en nyckel och bara det är ju kul:-). Den har fått den ärofyllda platsen ovanför kökssoffan. Perfekt!

Sen har även den här tavlan fått flytta in i vårt sovrum. Så fin! Passade så bra på väggen mot den tapeten vi har där inne. Den tavlan kommer från Pontus farmors systers hem. Älskar gamla saker och ännu roligare är det när de kommer från gamla släktingar!


Satt och funderade på hur många nya möbler vi har här hemma och det är inte många. Det mesta är gammalt som vi ärvt eller köpt begagnat.

Leah fick en ny bokhylla från Ikea så den är ny likaså hennes säng. Ja det var nog de möblerna vi har som vi köpt nya. Allt annat är gamla möbler från släktingar eller loppis/blocketfynd.

Favorit möblerna är nog våra kökstolar som en  gammal släkting på min sida gjorde på 1800-talet någon gång. Prima stolar som håller än. Det är riktiga möbler det. Fast jag gillar Ikea också men måste jag välja går jag hellre och fyndar på annat håll än i butikerna när det kommer till möbler:-) Bra både för plånboken och miljön!

Hur är ni, nytt eller gammal?

//Sofie

2 kommentarer:

111213 sa...

Barnen fick nya sängar och varsin hylla från ikea, hallsoffan är köpt på jysk, annars har vi begagnat här hem :) Älskar loppis/blocket! //Hanna Malm

Hannah sa...

Vi har en salig blandning hemma! Soffan vet jag inte hur gammal den är, men den kommer från en gammal släkting till mig. Köksbordet är lika gammalt som mig och kökslampan är ett loppisfynd, exempelvis. I kontrast till det står bland annat fåtölj, bokhyllor och byråer från IKEA. :)