28 oktober 2011

Går ju inte att få någonting gjort!

Det här är en sån där dag när barnen bara är överjäkliga och inte alls vill samarbeta trots att vi har massa att pyssla med här hemma.

Jaså ni vill ha några exempel, let's go:

- Undertiden jag bäddar alla sängarna plockar Hugo/Leah fram ett helt paket med tops och sprider ut över hela huset. Den dagen de ska städa ur detta hus efter sina gamla föräldrar så kan jag lova att de kommer hitta massa tops liggandes i gömmorna. Rätt åt er! Säger mamma till er då:)

- Efter jag bäddat sängarna sätter jag mig för att sortera och sätta in massa papper i pärmar. Då passar Hugo och Leah på att riva ut alla nybäddade sängar.

- Jag sätter mig och viker all den gigantiska tvätt som ligger i en hög. När jag vikt klart och börjar med Hugos tvätt och går in och lägger den i hans garderob, vad gör då Leah? Vänder upp och ner på all den andra tvätten som jag suttit och vikt. Bara att börja om...

- Duschar barnen varpå Leah får tag i duschmunstycket själv och sprutar ner hela badrummet. Och mamma som just klätt på sig.

- Ska tända i pannan och Leah leker i askan. Efter att hon duschat. Det blev en till dusch.

- Är ute och ska greja en massa och börja vinterbona utomhus. Rätt som det är så hittar jag inte Leah. Leah är borta. Får panik och tror hon kommit utanför staketet men Hugo lugnar mig. Leah är ju inne. INNE! Jag hade källardörren öppen och såklart glömt stänga dörren från källaren in i huset. Leah har gått överallt med sina leriga gummistövlar på golvet som hennes kära mor bara en halvtimme innan dammsugit och svabbat. Dessutom kan tilläggas att hon varit i soffan med sina leriga kläder. De var förresten inte bara leriga. Hon hade varit inne i Pontus verkstad och fått något annat klet på kläderna som nu mer även finns på vår soffan.

- Just det jag. Hugo öppnade och släppte in Poker som varit ute. Och var en gnutta smutsig  han också.

Idag är jag lite trött på mina barn. Stressande att hur mycket jag än pysslar, grejar, städar och plockar så ser det värre ut här hemma än vad det gjorde innan....

//Sofie

1 kommentar:

Catrine sa...

Imorgon får du i alla fall en ledig dag :) Jag sitter på tåget nu så vi ses i Linköping imorgon! :)