19 oktober 2011

Nu jag inte förstår...

Vi har Net 1 till vårt Internet. Helt underbart bra är de, fattar inte hur alla kan köra på 3 och liknande som verkar strula mest hela tiden. Med Net 1 har det aldrig varit någonting. De har så bra Internetmottagning att vi till och med kan sitta ute på en ö mitt ute i sjön och ändå kunna surfa. Nu gör vi inte det så ofta då vi har 2 barn med oss på en liten båt som tar upp all tid men ni kanske fattar vad jag menar:)

Nu till saken. Vårt Internet har i cirka 2 dagar varit mycket segare. Detta har då alltså aldrig hänt tidigare. Hittar ett mail under skräppost i min hotmail (varför nu mail ska kunna hamna där) och se där var ju ett mail från Net 1.

Så här lyder det:

Du verskrider snart din maxgräns för dataförbrukning hos Net 1

Hej,

Tack för att du är kund hos Net 1.

Vi vill göra dig uppmärksam på att du nu har förbrukat 80% av den datamängd som ingår i ditt abonnemang. Eftersom du är en trogen kund har vi gett dig ytterligare 1 GB över den datamängd som ingår i ditt abonnemang.

Vad händer när jag nyttjat 100% av min datamängd?
När du når 100% av din datamängd kommer din hastighet att sänkas. Detta innebär att du fortfarande kommer kunna använda internet, det kommer dock gå betydligt långsammare. Din förbrukning beräknas på den datatrafik som du har använt under de senaste 30 dagarna.

Hur kan man överskrida sin datamängd? Jag fattar inte. Vi håller inte på med olika nedladdningar och grejer. Det enda är gammal hederlig Internetanvändning, vare sig mer eller mindre än vad vi tidigare använt. Och sen skriver de ju att de gett oss 1GB mer då vi är trogna kunder, men då ska det väl inte bli segare? Fattar nada. Pontus tycker jag ska ringa till dem och det får jag väl göra.

Bara det att jag kommer inte fatta ett dugg av allt datasnack de pratar om och de kommer bara tycka jag är trög. Kanske ni också tycker men jag fattar ändå inte hur man kan överstiga sin maxförbrukning av datatrafik. Det har ju aldrig hänt tidigare...

//Sofie

1 kommentar:

tina sa...

Varje gång du går in på en internetsida så lagras data som till slut blir gb, så även att du inte laddar hem något så 'förbrukas' data. Förstår du? Svårt att förklara här men där av att du förbrukat dina gb.