30 oktober 2011

Glad att man är född i Sverige

Hörde lite på Rapport om i Italien hur kvinnor inte har några jobb att gå tillbaka till efter att de fått barn...Herregud att det är så. Vad gäller jämställdhet, föräldraledighet och barnomsorg så ligger vi i Sverige lååångt före många länder. Det ska vi vara stolta över!

Nu sitter jag och kollar på "Gustafsson 3 trappor". Barnen sover. Pontus också tror jag. Han skulle lägga Hugo och har varit där inne ett bra tag. Jag tror nog bestämt pappan i huset också somnat. Han har slitit hårt idag min man. Putsat alla fönsterna och städat köket och badrummet. Det är jobbigt att vara leka hemmaman:)

Jag har hunnit med att städa övervåningen i alla fall. Gått igenom och sorterat i garderoberna nere i källaren. Det tar sin lilla tid med 2 barn hemma. Nästa gång det ska storstädas här hemma ska vi nog leja bort barnen:) Det tar tid. Och sen när jag lyckats plocka undan från golvet och ska dammsuga ja då har barnen dragit fram precis allting igen på golven, allting de kunnat komma över. Ja jisses.

Här hemma har vi en till pärs angående vintertiden. Varför denna omställning av klockan? Varför? Leah ville upp kvart i sex imorse och vill gå och sova innan klockan var sju nu ikväll. Med andra ord kommer hon vara piggein alldeles för tidigt imorgon. Det kan jag så vad om.

//Sofie

1 kommentar:

tina sa...

Ja man ska verkligen va glad att man bor i sverige! Läste i någon mamma-tidning och sverige har längst föräldraledighet i världen, tätt följt av norge annars låg alla långt efter! Tänk och börja jobba heltid när bebisen är en månad, knappt det i vissa länder. Ja, tacksam är man att man är född i detta land. Så då får vi försöka stå ut med sommar och vinter-tid?'skratt'