20 juni 2011

Korvsmörgås och ett glas mjölk

Det blir min frukost idag. Eller ja två korvsmörgåsar för jag funderar starkt på att gå och göra mig en till:) Leah sitter bredvid och baltar med yoghurten.. Hon ska bara äta SJÄLV. Inte en chans att mamma får hjälpa till, då kniper hon bara med munnen. Jaja bara hon får i sig mat. Tvättmaskin och skurtrasor har vi ju:)

Och på tal om skurtrasor. Vi har kört stenhårt med Hugo nu och att han ska gå på pottan. Sen en vecka tillbaka så får han inte ha blöja alls, inte ens på natten. Hugo är ju så envis och verkligen "allt eller inget". Han fick ha blöja på natten men då blir han ju helt omvänd igen och ska då bara ha blöja på sig helt och så börjar det om igen.. Så nu har han inte fått ha någon blöja alls på dygnet utan bara kalsonger. Och det går bra han frågar till och med om att få ta på sig kalsonger. Men det stora jobbiga men. Han kissar ju på sig HELA tiden. Även att vi sätter honom på pottan/toan så gör han ju inte ifrån sig utan går och gör det i byxan istället.

Visst om det bara kom i byxan men det kommer ju över hela huset. I morse till exempel så satte jag honom på pottan utan problem och han kissade liite. Sen efter ett tag kommer han och då ser jag hur hela pyjamasen är nerkissad. Jaha bara gå på jakt efter VART han kissat. För det säger han ju inte. Är ju så tråkigt för Leah går ju i det och kladdar runt med det om inte vi hinner se det i tid. Och imorse hade han ju även gjort nummer 2 i byxan. Visst jag torkade honom ren och satte på rena kläder. Men då hade ju bajset också läckt när han sprungit omkring så det var massa massa små bajkluttar över hela huset. Leah trodde ju det var godis så jag fick stoppa henne från att själv gå på "godisjakt" och satte henne i stolen (fastspänd) så jag kunde leta bajskluttar ifred och torka upp..

Asså ska det vara så här? Jag orkar inte. Hela dagarna går åt att sätta Hugo på pottan regelbundet fast han inget gör och sen får vi kiss och annat utportionerat över hela hela huset. Inte trevligt alls. Och massa städ och tjat blir det. Så himla envis han är. Han har verkligen bestämt sig för att mamma och pappa ska minsann inte få rätt i att man ska gå på pottan, hellre gör jag det i byxan. Typ..Jaja någon gång blir han väl duktig och gör det man ska på toan och inte i byxan. Men det är en massa jobb....

//Sofie

1 kommentar:

Noomi sa...

Jag tror att han helt enkelt inte är redo, o kanske inte för hela "kalaset" direkt.

Kanske kan ge ett råd, så kan du ju prova om du vill :)
^
Typ att han har på sig blöjan hela tiden till en början. Men att ni skaffar rutiner varje dag då han får vara utan en kort stund, så att han inte hinner o kissa/bajsa ner sig.

Typ att varje morgon efter frukost så berättar ni att: Nu tar vi av blöjan en liten stund och så sätter vi tillbaka den efter en stund igen. Och att ni då hela tiden observerar honom o går med honom till pottan regelbundet o säger att, säg till om du behöver kissa/bajsa.. Osen efter en liten stund (innan olyckan hinner komma) sätter på blöjan igen..
Osen kanske kör samma procedur en annan gång under dagen, och kvällen.

Men så att han lixom inte hinner o begå "misstag" som kanske gör att han inte tror på att han klarar de.

Hehe hoppas du fattar va jag mena ;)
Kraaaaaam