28 augusti 2012

Mammas Energiknippe


Finns nog ingen som har så mycket energi, så mycket kli i kroppen, så mycket frågor, så mycket finurligheter på gång hela tiden som Leah.

Leah är helt makalös för tillfället. Knyter jag så bara ihop soppåsen och ska ställa ut på trappan så kommer hon springandes: "Mamma va gör du? Ja följa med? Vafö mamma du göja så?"

Ska man åka någonstans ska Leah följa med! Om inte måste man förklara väldigt noga vart man ska och varför inte Leah kan följa med. 

Hon vill vara med och ha koll på allting. Sa förut (dum som jag var) att de skulle få åka traktor sen med pappa. Och då kommer de. Frågorna. På löpandeband. När då? Vart då? Med pappa? Vart e pappa nu? Etc... Det är gullig men i längden blir det lite tjatigt må jag ändå säga. Mammas Fina.

Sen är Leah klåfingrig. Det har hon alltid varit men nu slår det nog alla rekord. Lägger jag undan någonting så se på tusan att Leah lyckas få tag på det. På ett eller annat sätt. Hon får tag i viktiga papper, hon lyckas få tag i mitt nya smink, råkar jag glömma min väska framme är den snart tömd. Eller så står jag där i affären och river efter handlingslistan som jag vet jag lagt ner i väskan men som helt plötsligt bara är borta... Och skulle man köpa hem något gott tills på lördagkvällen när barnen sover ja då hittar hon det också och ska ha. Såklart. Ska provsmaka allt. Allt. Lagar jag eller Pontus mat då kommer frågorna. Och sen till sist. Smaka!

Och tror mig jag lägger undan saker. Men det finns ju stolar, pallar, bänkar, en storebror som glatt hjälper till om det är något Leah vill få tag på men inte når.

Och energi till tusen. Att en så liten kropp kan hålla igång så mycket energi. Det är inte många minuter om dan som Leah kan sitta still. Knappt när hon äter.

En intensiv Leah är det förtillfället. Roligt och se hur hon utvecklas. Hela tiden. Även om man blir trött i huvudet ibland. Eller okej rätt ofta:)

Och envis till tusen. Det får vi ju inte glömma. Precis som sin bror. Och sina föräldrar:)

//Sofie


Inga kommentarer: